שייק פפאיה רענן
מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים:
לשייק לכמות של חצי ליטר:
חצי פפאיה מתוקה (לבחור אחת רכה)
בננה בשלה
4 משמשים
חופן אגוזי מלך
חצי כוס חלב שקדים
מעט קרח
לחלב שקדים:
כוס שקדים שלמים קלופים
2 כוסות מים
2 תמרי מג'הול
בד חיתול
אופן הכנה:
1. להשרות את השקדים במים במשך לילה, לסנן ולקלפם (או לקנות כבר שקדים קלופים) במידה ולא מתקלף בקלות, להשרות במים רותחים דקה.
2. לטחון את השקדים הקלופים עם שני תמרי מג'הול ושתי כוסות מים במעבד מזון.
3. להעביר את העיסה דרך בד חיתול ובתנועת חליבה לנקז את החלב לתוך כלי.
4. לשמור את החלב בצנצנת סגורה במקרר (נשמר כיומיים-שלושה).
* עם העיסה שנותרה בבד חיתול מכינים "ממרח שקדים" – טוחנים במעבד מזון עם שן שום, מעט עירית ובצל ירוק, מלח ופלפל שחור ומעט לימון. מאחסנים על השיש 24 שעות בצנצנת אטומה מעוקרת עם שמן זית מעל ובד דק לאיטום. לאחר מכן שומרים במקרר.