Bari15_Fly
Bari15_Fly

רפרפת פירות יבשים קייצית טעימה

מאת: אבא גיל, בית אוכל אורגני
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

רפרפת פירות יבשים קייצית טעימה

 

חומרים:
(ל-8-10 מנות)

 

100 גרם תמרים
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם צימוקים
1 וחצי ליטר מים
1/2 כפית קינמון
5 כפות אגר אגר

הכנה:
לחתוך את התאנים והתמרים לקוביות ולהוסיף לתוך סיר עם המים והקינמון. להרתיח ולבשל על אש קטנה כ-40 דקות ולצנן, יש לטעום מצונן. במידה והמתיקות אינה מספקת ניתן להוציא את המוצקים ולהוסיף לנוזל תמרים, אותם יש לטחון בבלנדר סטיק ולהחזיר את המוצקים. את האגר אגר מוסיפים כאשר הנוזל מצונן (את האגר אגר ניתן למצוא בחנויות הטבע) מפזרים על פני הנוזל ולא מערבבים. מביאים לרתיחה ומערבבים בפעם הראשונה ואז עוד בישול של 5 דקות על אש קטנה, מדי פעם לערבב. כאשר מוכן, למזוג לקעריות קטנות ולשים במקרר. הרפרפת מוכנה ברגע שמגיעה לטמפרטורת המקרר (כ-40 דקות).

את המנה ניתן להכין מכל תערובת של פירות יבשים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו