Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

רול אורז עם ירקות

מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

רול אורז עם ירקות

נפלאה כמנה ראשונה. ללא גלוטן. ניתן לאדות אותה בכלי אידוי כ-5 דקות אבל לא הכרחי.

רכיבים (ל-2 אנשים):

6 דפי אורז

 

ירקות צבעוניים חתוכים לפרוסות דקיקות כמו: גזר, מלפפון, פלפל, בצל ירוק (אם יש גם כמה פטריות שיטאקי, מוסיפות הרבה טעם)

 

חצי אבוקדו פרוס לרצועות

 

כמה פרוסות חסה ערבית/ כרוב סיני

 

חופן נבטים (איזה שיש: אלפלפא/ תלתן/ ברוקולי)

 

חופן אצות היז'יקי מושרות כחצי שעה במי ברז.

 

לרוטב: 3 כפות רוטב סויה דלת נתרן, כף חומץ אורז, כפית סוכר קנים אורגני, כפית שומשום מלא, כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

 

אופן הכנה:

1. חותכים מראש את כל הרכיבים.

 

2. טובלים דף אורז בקערת מי ברז שטוחה עד 20 שניות, עד שהדף אורז מתרכך (להימנע מריכוך יתר שכן זה מקשה על העבודה).

 

3. פורסים את הדף אורז על משטח עבודה נקי ושמים במרכז חצי עלה חסה, כמה מהירקות החתוכים, אבוקדו, נבטים, אצות, שומשום מלא. מקפלים את הקצוות ומגלגלים.

 

4. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.

 

5. הגשה: מניחים עלה חסה/ כרוב סיני ומעליו את הרולים. בוזקים מעל את הרוטב ומגישים.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו