Bari15_Fly
SmartKish_Fly

קרקר אורז חום וקינואה ללא גלוטן

מאת: ענת דרור, שפית טבעית
זמן קריאה: 3 דקות
Bari15_In

לפני המתכון, קצת עובדות תזונתיות על אורז חום וקינואה

אורז חום
הוא פחות מעובד מאורז לבן. עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים ובכמות טובה של ויטמינים B1 ו B3. רמות גבוהות של מנגן, סלניום ומנגן. כל אלה עושים את האורז החום לספק גדול של כמה חומרים מזינים חיוניים, שלעתים קרובות חסרים בתזונה לא בריאה.

קינואה
נקראת " אם התבואה" על ידי האינקה העתיקה והאינדיאנים של הרי האנדים. חוקרים מודרניים כינו אותו "סופר גרגר". הוא מספק חלבון מלא כלומר יש לו את כל תשע חומצות האמינו החיוניות, מה שהופך אותו למקור חלופי של חלבונים לצמחונים וטבעונים.

רכיבים:
1 כוס אורז חום מבושל (הערה 2)
1 כוס קינואה מבושלת (הערה 1)
⅓ כוסות שומשום לבן קלוי
¼ כוס פשתן
½1 כפות רוטב סויה תמרי
⅔ כפית מלח ים
½1 כפות שמן זית
תוספת מים לערבול הבצק
קצת שמן להבריש את הבצק
כל תוספת זרעים/תבלינים שתבחרו

הוראות:
1. לבשל את האורז החום והקינואה לפי הערה 4.
2. לשים את זרעי הפשתן בקערה ולהשרות ב- ¼ כוס מים, לפחות 20 דקות.
3. לקלות את השומשום במחבת יבשה וחמה על אש בינונית עד ששחום זהוב וריחני. להוריד מהחום ולהניח בצד.
4. לערבב את האורז החום המבושל, הקינואה המבושלת, והפשתן המושרה (יחד עם מי ההשריה), רוטב סויה, מלח ים ושמן זית במעבד מזון או בלנדר עד שנוצר כדור. אתם יכולים לערבל הכל בבת אחת או לעשות את זה בקבוצות בהתאם ליכולת של מעבד המזון שלכם להוסיף מים אם הבצק נעשה יבש מדי, כף אחת בכל פעם (הימנעו מהוספת יותר מדי מים כי זה יהפוך את הבצק לרך, וקשה יהיה לעבוד איתו). לאחר מכן להוסיף את זרעי השומשום הקלויים ולעבד בפולסים כדי לשלב. הבצק יהיה דביק מאוד. לבדוק את הטעם של הבצק ולהתאים את התבלינים במידת הצורך.
5. בשלב הזה, הבצק יכול להיות במקרר או במקפיא לשימוש מאוחר יותר.
6. אם הבצק שלכם רך מדי, אתם יכולים לקרר אותו כדי למצק אותו (בערך ½ שעה).
7. לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות.
8. לחלק את הבצק ל-2 ולהניח בין 2 חתיכות ניילון נצמד. להשתמש במערוך כדי לרדד אותו לשכבה הכי טוב דקה מאוד. להסיר את השכבה העליונה של הניילון הנצמד. להשתמש במברשת אפיה כדי להבריש שכבה דקה של שמן מעל. לשים נייר אפייה מעל ובזהירות להפוך ולהעביר לתבנית האפייה
9. עכשיו, תהיה לכם את השכבה העליונה ללא שמן פונה כלפי מעלה. למרוח שכבה דקה של שמן על פני השטח. זה ייקל יותר על החיתוך והקריספיות של הבצק לאחר האפייה. להשתמש בסכין או חותך פיצה כדי לחרוץ את הבצק לצורות הרצויות. לאחר מכן, להוסיף גרעיני דלעת או כל האגוזים הרצויים, זרעים,זעתר, פירות יבשים או ירקות קצוצים דק דק על ידי לחיצה קלה שלהם על הבצק.
10. לאפות במשך 30-35 דקות עד שפריך וזהוב
11. כשהקרקרים מוכנים, להוציא מהתנור לקרור ראשוני. לאחר 5 דקות, לשבור את הקרקרים לאורך הסימונים. לתת להם להתקרר לגמרי ולאחסן במיכל אטום.

הערות:
1. אם אין לכם קינואה, אתם יכול להחליף אותו באורז חום.
2. הכי טוב להכין אות האורז והקינואה יום מראש.
3. דגנים יכולים להיות קשים לעיכול לחלק מהאנשים. ההשריה שלהם לפני הבישול עוזרת להתחיל את הפירוק של הגרגרים, עושה פחות עבודה לגוף שלנו ולאנזימי העיכול.
4. זמן האפייה ישתנה בהתאם לעובי הבצק. להאריך את הזמן במידת הצורך. ב- 5 דקות האחרונות, אתם יכולים להפוך את קרקרים ולתת לחלק התחתון להיאפות.
5. אם הקרקרים לא נאפים באופן שווה, להחזיר לתנור את אותם קרקרים רכים לתנור ולהמשיך לאפות ב- 170 מעלות עד שהם יבשים לגמרי וקריספיים.
6. להשתמש בנייר פרגמנט איכותי כך שהקרקרים לא ידבקו לנייר לאחר אפייה.
7. קרקרים אלה יכולים להישמר במשך שבוע או שבועיים.

דברים שאפשר להוסיף:

אגוזים וזרעים
 זרעי קימל
 פרג
 גרעיני דלעת
 זרעי צ'יה
 אגוזי מלך
 שקדים
 אגוזי מקדמיה
 ירקות
 זיתים
 עגבניות מיובשות
 צלפים
פירות יבשים (ההצעה שלי)
 חמוציות
 צימוקים
 אוכמניות
 דובדבנים
תבלינים ועשבי תיבול
 אבקת שום (משתלב קל יותר מטרי)
 פפריקה
 קארי
 פלפל צ'ילי מעושן ומיובש
 קינמון
 רוזמרין
 תימין
 מלח מעושן
 פלפל שחור גרוס
 סוכר קוקוס

 

המתכון באדיבות ענת דרור, שפית טבעית; מאמנת תזונה אינטגרטיבית המשלבת תמציות פרחים ייחודיות, ניקוי רעלים ושחזור גלגולים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו