Bari15_Fly
LiveWell_Fly

קרקרים מאורז מלא

מאת: ליה שומרון פינדר, יועצת קולינארית לאוכל בריא ולבישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

קרקרים מאורז מלא

המרכיבים:
1 כוס קמח אורז מלא (ניתן להשתמש
גם בקמח קינואה נטול גלוטן או בקמחים
מלאים עם גלוטן)
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס שומשום מלא או רגיל
1/4 כוס פשתן מושרה ב-3/4 כוס מים
למשך 15 דקות
1/2 כפית מלח (או מעט יותר, לפי הטעם)
1 כפית זעתר (פחות או יותר, לפי הטעם)
2 כפות שמן זית או שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על חום נמוך (160 מעלות צ.)
2. מערבבים היטב את הקמח עם הגרעינים, השומשום, הפשתן יחד עם מיי ההשריה שלו, התבלינים והשמן. (אפשר להשתמש במכתש ועלי לקבלת תערובת חלקה יותר)
3. משטחים את התערובת על נייר אפייה ומניחים מעליה עוד נייר אפייה. באמצעות מערוך משטחים את התערובת לעובי דק ואחיד. מפרידים את נייר האפייה העליון ומכניסים לתנור. כעבור 10 דקות מוציאים את התבנית, חורצים את חריצי הקרקרים לפי הגודל והצורה הרצויים וממשיכים לאפות 30-20 דקות עד שהקרקרים מתייבשים ומקבלים גוון זהבהב.
4. לקבלת גוון שחום יותר ניתן להעלות את הטמפרטורה ל-190 למשך 5 הדקות האחרונות של האפייה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו