Bari15_Fly
Bari15_Fly

קרפאצ'ו פירות ברוטב נענע, ג'ינג'ר ודבש

מאת: פיליס גלזר
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

קרפאצ'ו פירות ברוטב נענע, ג'ינג'ר ודבש

אפשר להגיש לכל אחד צלחת קטנה נפרדת או להכין צלחת מרכזית. רצוי להשתמש במנדולינה לחתוך את הפירות לפרוסות דקיקות, או סכין חדה מאוד.
המצרכים עבור 6-4 מנות:
 1
אפרסק
8 תותים גדולים (או אננס קטן ובשל,
מקולף ופרוס לפרוסות דקיקות)
בננה בשלה אך מוצקה
8 משמשים בשלים אך מוצקים
2 תאנים טריות פרוסות או חתוכות לחצאים או רבעים
מנגו בשל אך יציב, פרוס לפרוסות דקיקות
קיווי מקולף ופרוס לאורך לפרוסות דקיקות
קרמבולה פרוס לכוכבים
150 גרם דובדבנים עם הגבעולים או אוכמניות

לרוטב:
¼ כוס דבש
3-2 עלי נענע טריים
רבע-חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
מיץ לימון (או ליים) לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מחלקים את הפירות מלבד התאנים והקרמבולה בין צלחות בודדות או על צלחת גדולה עם הקצוות נוגעים (אין חוקים אפשר לתת לחוש האמנותי שלכם דרור). מקשטים כל צלחת עם חצי או 2 רבעי תאנים ופרוסה או שתיים של קרמבולה.
2. בקערה קטנה מערבבים את החומרים לרוטב בבלנדר (עדיף) או עם כפית ומטפטים מעט מעל פרוסות הפירות. ניתן גם לטפטף טיפות של הרוטב בעיגול.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו