קציצות קינואה, עדשים וקארי על קרם חומוס סלק ופסטו כוסברה
מאת: השף אודי ברקן
זמן קריאה: < 1 דקה
מרכיבים
לקרם חומוס סלק
אופן ההכנה:
- קרם חומוס: מבשלים את החומוס יחד עם המרווה והשום בהרבה מים רותחים עד שמתרכך מאוד ( כשעה וחצי ), מקפים את הקצף בהתחלה. מסננים וטוחנים יחד עם הסלקים ושמן הזית לקרם חלק.
- לקציצות: מבשלים את הקינואה ואת העדשים בשני סירים נפרדים בהרבה מים רותחים עד להתרככות. עדשים כ15 דקות והקינואה כ20-25 דקות. מסננים.
- מטגנים בצל קצוץ. מערבבים את הבצל עם שאר הרכיבים כפי שמצוין בהערות, כולל העדשים והקינואה. יוצרים קציצות ומטגנים בשמן רדוד או אופים ב-180 מ"צ על נייר אפייה.
- לפסטו: מכניסים את כל המרכיבים מלבד שמן הזית למג'ימיקס וטוחנים עד שמתקבל מרקם בדומה לפסטו קלאסי. מוסיפים את השמן וממשיכים לטחון בכמה פולסים.
מתכון באדיבות השף אודי ברקן, מרצה ב"אורט דן גורמה"; המחזור הראשון של התיכון לקולינריה "אורט דן גורמה" – ייצא לדרך עם פתיחת שנת הלימודים בספטמבר הקרוב בחסות רשת אורט ישראל, המרכז לקולינריה דן גורמה ובליווי השף חיים כהן.