קציצות קינואה ואפונה
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
קציצות קינואה ואפונה
חומרים:
כוס קינואה מבושלת יתר על המידה בהרבה מים
חצי כוס אפונה טרייה מבושלת
בצל
גזר
2 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות פירורי לחם כוסמין
5 כפות קוואקר גס
מלח
פלפל
מעט פפריקה חריפה או אבקת צ’ילי
2-3 בצל ירוק (לבן+ירוק) קצוץ
כף שמן זית למריחה
הכנה:
קוצצים במעבד בצל גזר ושום ומעבירים לקערה
מוסיפים קינואה, קוואקר, פירורי לחם וטוחנים עם בלנדר מוט לקבלת עיסה אחידה
מוסיפים בצל ירוק, אפונה, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב (רצוי עם הידיים). מחממים תנור ל-180 מעלות, יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה, מורחים את הקציצות מלמעלה בשמן ומכניסים לתנור ל-20 דקות. לאחר 15 דקות הופכים את הקציצות ומכניסים ל- 15 דקות נוספות.