קציצות ברוקולי - בלי טיגון ובלי בלגן
קציצות בלי טיגון הן גם יותר בריאות, גם פחות מלכלכות וגם חוסכות זמן יקר בבישול…
כי חלק מהקושי במעבר לתזונה בריאה יותר טמון בתחושה שצריך להשקיע המון בהכנת המזון.
אבל זה לא תמיד המצב – בריא לא חייב להיות מסובך, ובישול לא חייב לגזול שעות.
אז קבלו מתכון לקציצות ברוקולי ושיבולת שועל אפויות בתנור, שאפשר להכין במהירות, וליהנות ממנה מזינה וטעימה בצורה מפתיעה.
למתכוני קציצות בריאות נוספות בלי טיגון:
מתכון לקציצות ברוקולי – בלי טיגון ובלי בלגן
מצרכים:
400 גרם פרחי ברוקולי (קפוא או טרי)
½ בצל בינוני
3 שיני שום
1 ביצה L (מומלץ ביצת חופש אורגנית)
½ כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1 כפית שטוחה מלח
פלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
ראשית, מכינים את הברוקולי: אם הברוקולי קפוא – חולטים אותו במים רותחים במשך כדקה, ומסננים היטב.
אם הברוקולי טרי – מבשלים במים רותחים 7–8 דקות עד לריכוך, ומסננים היטב.
כעת, מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר קלות.
קוצצים את פרחי הברוקולי ומכניסים למעבד מזון יחד עם הבצל והשום.
טוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית (לא מחית!).
מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצה, שיבולת השועל, המלח והפלפל, ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
יוצרים קציצות בעזרת הידיים בקוטר של כ-5 ס"מ, ובעובי של כ-1 ס"מ, ומניחים על גבי נייר האפייה.
מרססים או מברישים מעט שמן זית מעל כל קציצה.
אופים בתנור 25–30 דקות, עד שהקציצות מזהיבות ומתייצבות.
המתכון לקציצות ברוקולי, בלי טיגון ובלי בלגן, שותף על ידי הנטורופתית וההרבליסטית הקלינית גבריאלה חבויניק בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר".
המתכון הינו חלק מגישה תזונתית הוליסטית שמתאימה במיוחד לנשים בתקופה הזו של החיים.
מטפלים בנשים בגיל המעבר? אל תפספסו את ההרצאה המיוחדת של גבריאלה חבויניק ועינת ברקן, שתתקיים במסגרת כנס INSPIRATION 2025.
ההרצאה תיערך ביום רביעי, 30.7, בכפר המכביה, ותכלול כלים וטכניקות להתמודדות עם אתגרי גיל המעבר: תזונה מותאמת אישית, צמחי מרפא, טיפולי מגע, דיקור, בדיקות מומלצות ועוד.
למידע נוסף והרשמה: היכנסו לאתר INSPIRATION 2025
ואל תשכחו להשתמש בקוד הקופון 1214 – שמקנה הנחה מיוחדת לגולשי EatWell!



