קניידלך כוסמת
מאת: אבא גיל, בית אוכל אורגני
זמן קריאה: < 1 דקה
קניידלך כוסמת
המצרכים:
(15-20 כופתאות)
250 גרם של כוסמת (לא כוסמין) מתאים לאוכלי קטניות
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות דקות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית מלח
הכנה:
את הכוסמת יש להשרות במים- רצוי לילה. לאחר ההשריה יש לסנן היטב ולהכניס למעבד מזון עם להב מתכת ולטחון עד שמתקבלת עיסה חלקה וצמיגה.
אל העיסה מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים ידנית.
מרתיחים מים בסיר שטוח או מחבת (בגובה הכופתאות), מוסיפים מלח לפי הטעם. יש להביא את המים לרתיחה עדינה (בעבוע חזק יכול לפרק את הכופתאות) ולהניח את הכופתאות בסיר לכ-15 דקות בישול.
ניתן לשמור אותן בקירור ולחמם במרק.