קוקו פופס שהם סופר פוד בהסוואה של ג'אנק פוד… שששש
כוסמת היא זרע ולא דגן וללא גלוטן ומלאה בחומרים מזינים ועוד יותר, כשהיא מונבטת, בערך פי 2, כמו מגנזיום ועוד ועוד, נו, זה כבר לבלוג אחר. אבל מה שחשוב הוא שהם טעימים ממש ממש, כמובן.
אפילו די פשוט להכין. החלק הכי מורכב הוא הנבטת הכוסמת, וגם זה בימים חמים כמו שעוד יש לנו, עניין של 12 שעות, גג.
תיזהרו – הכול יחוסל בשלוק אחד!
המרכיבים
כוסמת אורגנית לא קלויה – 2 כוסות כוסמת מונבטת
1/4 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס מייפל או דבש או אגבה
4-5 כפות קקאו איכותי
כפית אבקת אפייה
טיפונת מלח, 1/8 כפית
אופן ההכנה
קודם כל, איך מנביטים כוסמת:
חשוב שתשימו לב לא לקנות את הכוסמת החומה מהסופר, היא קלוייה ולא תנבט יותר… לעולם (יצא לי דרמתי, אבל זה נכון, מה לעשות) אז תקנו את הכוסמת הירוקה מבית הטבע, אוקי?
בצנצנת משרים את הכוסמת כ-20 דקות.
שמים במסננת ושוטפים ממש טוב מתחת למים זורמים.
מניחים את המסננת מעל קערה ומכסים בצלחת קטנה.
6 שעות אחר כך, שוב שוטפים היטב מתחת למים זורמים ומחזירים למצב הקודם.
כעבור 12 שעות יהיו לכם נבטים קטנטנים וחמודים.
במג'ימיקס שמים את כל חומרים ונותנים לו לעבוד כמה דקות. ממממ.
זה הזמן לבדוק רמת מתיקות ולהוסיף, אם רוצים, קצת מייפל.
שמים במזלף ויוצרים פאפים קטנים על נייר אפיה.
מכניסים לתנור למשך 10 דקות בערך בחום של 200 מעלות.
בודקים שהם התקשו ומוכנים.
זהו.
מוסיפים לקערה עם קצת אגוזים או שקדים או ככה עם חלב שקדים.
אורלי גרובר