צנוניות מוחמצות
מאת: תמי צרי, עץבעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים:
צנוניות
מיץ לימון
שום
מלח גס
פלפל שחור
הכנה:
לוקחים צנוניות הכי טריות שאפשר (רֹעי, גן השדה, כבר אמרנו?), שוטפים, מנקים ופורסים לפרוסות דקות.
זורים מלח גס (רצוי אטלנטי) ומגלגלים בו את הפרוסות קלות.
עוזבים אותן שם ובינתיים סוחטים לימון ומקלפים שיני שום.
אחרי כ-20 דקות הצנוניות התעייפו מהמלח וקיבלו מרקם רך. מי שרוצה להימנע מהמלח יכול לשטוף את הצנוניות.
שופכים על הצנוניות מיץ לימון, שיני שום שלמות או פרוסות, פלפל שחור אם רוצים. דוחסים הכול לצנצנת – לא צריך שהנוזלים יכסו את הצנוניות, על צנצנת של 200 גר' יש מיץ מלימון אחד קטן, זה מספיק.
ושום ופלפל – כמויות לפי הטעם ומצב הרוח, אל תשאלו אותי, זה שלכם.
סוגרים את הצנצנת ויאללה למקרר. הצנוניות טעימות מיד, אבל עם כל יום במקרר הן טעימות יותר.