Liat_Fly
Liat_Fly

צ'יפס ירקות

מאת: ורד לב, נטורופתית ויועצת הנקה
זמן קריאה: < 1 דקה
Liat_IN

צ'יפס ירקות


תוספת טעימה, קראנצ'ית וצבעונית לארוחות, לסלטים – או נשנוש לאמצע היום – או
מנה ראשונה עם מטבל כזה או אחר


אני משתמשת במייבש המזון שלי להכנת צ'יפס הירקות, אולם מניחה שניתן להשתמש גם בתנור האפייה על חום נמוך יחסית 50-60 מעלות לכמה שעות


חומרים:


ירקות כמו בטטה, תפו"א, סלק, קישואים, גזר ועוד
מלח עשבים/ ים
מיץ לימון
שמן זית


אופן ההכנה:


חותכים את הירקות דק. הכי קל לעשות את זה עם מנדולינה, על הדרגה הכי דקיקה.
זה יתייבש מהר יותר ככל שהחתיכות תהיינה דקיקות יותר, אם כי אפשר לשחק עם זה לפי העדפותיכם.

מניחים בקערה ומוסיפים מיץ לימון, מלח ושמן זית ומערבבים היטב. בידיים או בהקפצה/ סיבוב. אפשר לגמרי לשחק עם התיבול וללכת לכיוון ה"ים תיכוני" עם אורגנו, טימין, רוזמרין, מרווה מיובשים. או לכיוון מזרחי יותר עם כורכום, כמון וכוסברה. אפשר להוסיף חריף ועוד ועוד. באמת שאין סוף לאפשרויות התיבול.

מפזרים על תבניות מייבש המזון או על תבנית  לתנור שיש עליה נייר אפייה בשכבה אחת. אין בעיה שהם יעלו אחד על השני, כי אחרי הייבוש הם יתכווצו וייפרדו, או שיהיה קל להפרידם בידיים אח"כ.

מפעילים את התנור לכמה זמן שצריך עד שהירקות מתייבשים. במייבש המזון זה לקח 4-5 שעות. הבטטות היו מוכנות מהר יותר מהסלקים, אז נתתי לסלק עוד קצת זמן, אולי 3/4 שעה. זה יצא כ"כ טעים וקראנצ'י בכלום עבודה. שווה!

לבלוג של ורד, מה יש לצהריים

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו