צ'יפס בריא זה אפשרי
מאת: שירלי יוסף
- מרצה לבריאות טבעית ורפואת הרמב"ם
בחודש יולי נחגג "יום הצ'יפס הבינלאומי".
למרבה המזל, גם מי שמקפיד על תזונה בריאה, יכול ליהנות מהמאכל הכייפי הזה.
כן, צ'יפס לא חייב להיות ג'אנק פוד תעשייתי.
כל-כך פשוט להכין את המאכל האהוב הזה מרכיבים בריאים יותר, וליהנות מטעם נהדר, תוך שמירה על תזונה איכותית.
למתכוני "ג'אנק פוד" בריאים נוספים:
פיצה סיציליאנית מקמח שיפון וכוסמין
המבורגר טבעוני עם פטריות שיטאקה
מתכון צ'יפס סלק ובטטה
מצרכים:
בטטה
סלק
שום
בצל
כמה עגבניות
גמבה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הסלק והבטטה לצורת צ'יפס.
מסדרים בתבנית ומוסיפים כמה שיני שום כתושות ושלמות.
חותכים את הבצל לשניים ומוסיפים.
את העגבניות מוסיפים שלמות לתבנית,
ואם נשאר מקום גם גמבה תשמח לבב אנוש.
מתבלים בשמן זית, פפריקה חריפה ומתוקה, כורכום, בהרט, הל ושומשום.
מכניסים לתנור לכ-45 דקות או עד שמשחים.
צרו קשר עם שירלי יוסף