Bari15_Fly
SmartKish_Fly

פצפוצי קינואה בטעם חלבה

מאת: אפרת כהן, נטורופתית ואירידולוגית
זמן קריאה: < 1 דקה
Liat_IN

פצפוצי קינואה בטעם חלבה

רכיבים (20 ריבועים):

5 כוסות פצפוצי קינואה (קונים בחנויות טבע)
200 גרם שומשום מלא
חצי כוס גרעיני חמנייה קלופים
חצי כוס דבש לא מחומם
¾ כוס טחינה משומשום מלא
100 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה

הכנה:

קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד שהוא מזהיב.
מערבבים בקערה גדולה את פצפוצי הקינואה עם השומשום הקלוי והגרעינים.
ממיסים בסיר גדול שמן קוקוס וטחינה.
מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים דבש.
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב.
שופכים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים בנייר אפיה נוסף ודוחסים את מקפיאים כשלוש שעות לפחות וחותכים.

 

בעניין הדבש: כאשר מחממים דבש, אובדים המינרלים, הויטמינים וחומצות האמינו של הדבש והוא הופך לסוכר פשוט. בנוסף, לפי הרפואה האיורוודית (הרפואה ההודית העתיקה), אין לחמם דבש שכן בעת החימום הוא הופך לרעיל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו