פסטה/רביולי עם רוטב שום שחור וערמונים
מאת: שושי שטיינוביץ
זמן קריאה: < 1 דקה
פסטה/רביולי עם רוטב שום שחור וערמונים
חומרים:
500 גר' פסטה או רביולי, רצוי בהכנה ביתית.
לרוטב:
• 2 ראשי שום שחור, קצוץ דק מאד
• 3 שיני שום לבן
• 100 גר' ערמונים (אפשר לקנות ערמונים קלופים
• ומוכנים לשימוש).
• 1 כפית שמן זית
• 2 כוסות חלב קוקוס
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
• מרתיחים מים לפסטה ובינתיים מכינים את הרוטב.
• בסיר נמוך שמים כפית שמן זית, מוסיפים שום לבן קצוץ דק מטגנים קלות, מוסיפים שום שחור וממשיכים לטגן. מוסיפים את הערמונים, מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה.
• לפני שמביאים לרתיחה, שמים את הפסטה בסיר לבישול. הרוטב צריך להיות מוכן כשהפסטה מוכנה.
• מתבלים וטועמים תיבול. אם סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
• מוסיפים לסיר את הפסטה המוכנה, מערבבים ומגישים.