פנקוטה
פנקוטה
חומרים: (ל-6 מנות בנפח 1/2 כוס)
1/2 1- כוסות (375 מ”ל) חלב
2 – כפיות (7 גרם) אבקת ג’לטין
2 – גביעים (200 גרם כל אחד) יוגורט ביו 3%
1/3 – כוס (115 גרם) דבש
גרגירים ממקל וניל אחד
2 – חבילות תותים
חומץ בלסמי
פלפל שחור
(*יוגורט ודבש מחליפים את השמנת המתוקה והסוכר למען הבריאות).
אופן הכנה:
1. יוצקים חלב לסיר, זורים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כ-10 דקות. מחממים את החלב עם הג’לטין כ-5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה ומבלי להגיע לרתיחה. מסירים מהאש.
2. מערבבים יוגורט, דבש וגרגרי וניל בקערה, מוסיפים חלב חם ומערבבים. יוצקים לתבנית סיליקון שקעים או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים 6 שעות לפחות.
3. למרק התותים –
טוחנים את התותים ומוסיפים מעט חומץ בלסמי ומעט פלפל שחור תוך כדי טחינה.
הופכים את הגביע לתוך כלי ההגשה, יוצרים חור קטן בתחתית בעזרת קיסם ושולפים בעדינות את גביע האלומיניום.
4. מוזגים את מרק התותים מסביב לפנקוטה ומקשטים בלואיזה או נענע טרייה קצוצה דק מאוד.