פלאפל תרד
זה לא בדיוק אותו פלאפל שקונים והוא לא מטוגן פחות משמנים יותר בריא ולגבי הטעם אתן חייבות לנסות… אני מתחייבת שזה פשוט להכנה רק חשוב להתארגן יום קודם ולהשרות את גרעיני החומוס (אין צורך בלבשל)
אל תצמצמו את כמות התרד זה גורם לפלאפל את טעמו המיוחד ושומר שהוא לא יתייבש בתנור.
ארוחת ערב מושלמת עם תוספת סלט וקצת טחינה. מתאימה מאד למי שרוצה לרדת במשקל ולשמור על אורח חיים בריא.
מרכיבים:
250 גרם חומוס (לפני השרייה ובישול)
1/2 קילו תרד
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה
1/2 כפית אבקת אפיה
קצת כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
משרים את גרגרי החומוס במשך כל הלילה.
במעבד מזון טוחנים היטב את התרד עם החומוס, מוסיפים את השום ואת הפטרוזיליה/כוסברה
מעבירים את העיסה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
במידה והתערובת רטובה מדי מוסיפים קצת קמח חומוס.
יוצרים מהעיסה כדורים קטנים, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ 20- 25 דקות (הופכים באמצע).
*מומלץ להגיש עם טחינה או יוגורט