פיתות מקמח מלא
מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים ל- 20 יחידות:
1 ק"ג קמח מלא
50 גרם שמרים טריים
3- 4 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
3-4 כפות שמן זית
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים, מוסיפים את השמן והמלח, לשים במשך מספר דקות, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו.
מחלקים את הבצק ל-15-20 כדורים קטנים, מורחים אותם בשמן זית ומניחים להם לתפוח כמחצית השעה. מרדדים את הכדורים לפיתות דקות ומניחים להתפחה.
אופים כמה דקות על צד אחד, עד שהפיתות מתנפחות, הופכים ואופים על הצד השני עד שהפיתות מוכנות.
מומלץ להרטיב את הפיתה במעט מים ולבזוק שומשום או קצחלפני האפייה.
גיוון:
בצק זה יכול גם לשמש כבסיס לפיצה.