פיצה קראנצ'ית מכרובית
מאת: נייצ'ר טלי Nature Tali
-
מי היה מאמין שפיצה יכולה להיות כל כך בריאה? אין כמו לדעת שהבצק שנתת לו ביס עשוי למעשה מכרובית.
מרכיבים לבצק עבור 8 מנות (בתבנית אפייה גדולה לתנור או שתי תבניות טוסטר אובן)
2 כרוביות טריות
2 ביצים
כוס מוצרלה מגוררת
2 כפיות תבלינים איטלקיים/ אורגנו
מלח הימליה – לפי הטעם
אופן הכנת הבצק:
- ראשית, יש לטחון את הכרובית הטרייה (ללא בישול) במעבד מזון על לקבלת מרקם דמוי קוסקוס.
- סוחטים את הכרובית היטב בעזרת הידיים ומעבירים את הכרובית היבשה לקערה.
- מוסיפים לקערה עם הכרובית את גבינת המוצרלה, הביצה והתבלינים ומערבבים היטב, עד לקבלת בצק אחיד.
- יש להניח את הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משטחים לגובה 1/2 ס"מ ומהדקים היטב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-30 דקות, עד להשחמה
מוציאים מהתנור, הופכים את הבצק כך שהחלק שהשחים עכשיו למטה - מוסיפים רוטב עגבניות ותוספות שאוהבים ואופים שוב במשך 15-20 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת.
איך להכין פיצה כרובית טבעונית?
אם אתם נמנעים מגבינות תוכלו להחליף את הגבינה שבבצק במוצרלה טבעונית או בביצה נוספת.
אם אתם נמנעים מביצים תוכלו להחליף את הביצה בזרעי צ'יה או זרעי פשתן טחונים, במקרה הזה לא צריך להוסיף לזרעים מים מפני שהתערובת מכילה מספיק נוזלים.
צרו קשר עם נייצ'ר טלי Nature Tali