פיצה קטנה ובריאה
מאת: לימור עברון גילת, מטפלת משפחתית ומנחת קבוצות הרזיה
זמן קריאה: < 1 דקה
פיצה קטנה ובריאה
המצרכים הדרושים:
500 גר' קמח כוסמין מלא
כפית שמן זית
כפית סוכר חום
כפית מלח
כפית שמרים
חליטת תה צמחים פושרת
גבינת ריקוטה 6% שומן בופאלו או צפתית עיזים 5% שומן
כף שמן זית
קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות. או רוטב עגבניות ביתי
מעט אורגנו
ירקות לקישוט הפיצה: רצועות פלפל/בטטה/בצל/קישוא/תירס ועוד ועוד
אופן ההכנה:
לשים מהקמח, סוכר, מלח, שמן זית ושמרים בצק, להוסיף את תה הצמחים עד שהבצק גמיש ולא דביק.
מניחים להתפחה של כשעה.
מרדדים וקורצים עיגולים קטנים בקוטר של 15 ס"מ, מטפטפים מעט שמן זית, כף מרוטב העגבניות, מעט מלח ואורגנו ואופים עד שהבצק מזהיב.
זוהי פיצה שבעת טישטוש חושים, אני מוכנה להודות, תחת איומים שהיא אכן ירק.