Spirulife_Shocomaca_fly
Spirulife_Shocomaca_fly

פטריות ממולאות טבעוניות! פתרון בריא ומהיר שאתם חייבים להכיר

מאת: עינב בורשטיין - יועצת ומנחה לתזונה טבעית ואורח חיים בריא
זמן קריאה: 4 דקות
בתור טבעונית אני יודעת כמה זה מאתגר למצוא משהו שהוא טבעוני, אבל לא מרגיש "טבעוני" במובן המוזר של המילה. אולי בגלל זה הפתרון הבא מבחינתי הוא פשוט מושלם

פטריות ממולאות טבעוניות! פתרון בריא ומהיר שאתם חייבים להכיר. צילום: חגית גורן

MarinaNew_IN

בשגרה העמוסה, ובמיוחד בחופש הגדול שבו רוצים להספיק הכול מהכול – עבודה, ילדים, ים, חברים, סידורים – אני מחפשת דרכים להיות כמה שיותר יעילה במטבח מבלי לוותר על הבריאות של המשפחה שלי (לגמרי).

זה אומר שכשהילדים שלי חוזרים רעבים מאחה"צ של שבת בים, ואני עייפה מהשמש והאנרגיות, אני עדיין רוצה לשים על השולחן משהו שיגרום להם לשכוח מכל הג'אנק שאכלו במהלך היום (מי אמר טילון?) וייתן לי שקט בלב.

במילים אחרות אני צריכה פתרון שגם ייראה טוב, גם יהיה טעים ממש, וגם יגרום לי להרגיש שנתתי להם משהו בריא בסוף היום.

למצבים כאלה בדיוק תופסת את מקומה במקפיא שלי סדרת הפטריות הממולאות של מרינה.

אז אחרי שחזרנו מהים, בשתי שניות אני מורידה את החול במקלחת, פורקת את התיק העמוס, שוטפת ידיים וניגשת לעבודה.

ארוחה משפחתית טבעונית מושקעת במינימום עבודה – התחלנו…

למרינה יש שלושה סוגים של פטריות ממולאות טבעוניות.

הפעם בחרתי במנה שלי לשלב בין שניים מהם:

כל פטרייה והמילוי המושלם שלה. צילום: חגית גורן

כל פטרייה והמילוי המושלם שלה. צילום: חגית גורן

אז הנה לכם, שלב אחרי שלב, איך הכנתי את ארוחת הערב שלנו באותו יום:

רכיבים:

חבילת פטריות ממולאות בטעם אלפרדו (מרינה)

חבילת פטריות ממולאות בטעם בלקני עם פלפלים (מרינה)

3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

פלפל אדום, חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור, טימין

מוציאים את כל המצרכים ומתחילים... צילום: עינב בורשטיין

מוציאים את כל המצרכים ומתחילים… צילום: עינב בורשטיין

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה, הגזרים והפלפל האדום עם שמן זית, מלח, פלפל וטימין.

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות.

לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-170 מעלות, מוסיפים מעל את הפטריות הממולאות – חצי בטעם אלפרדו וחצי בבלקני – ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות, עד שהפטריות מוכנות.

מגישים לשולחן כשהכל עוד חם, וכל אחד בוחר מה ואיך לטעום.

ילדים, הארוחה מוכנה. צילום: עינב בורשטיין

ילדים, הארוחה מוכנה. צילום: עינב בורשטיין

ומי שרוצה את זה הכי פשוט – לגמרי אפשר

לא חייבים את כל הירקות והשלבים.

פשוט מחממים את הפטריות, אפילו בטוסטר אובן, ומגישים.

אפשר על לחמנייה (מאיזה קמח שבא לכם – מלא, כוסמין, לבן… אתם בוחרים את רמת ה"בריא") ועם ירקות טריים או סלט קטן ליד.

יש לי שאלה על הפטריות הממולאות



    * שדות חובה




    מה מסתתר ברכיבים של סדרת הפטריות הממולאות הטבעוניות של מרינה?

    ראשית, הפטריות בסדרה הזו הן פטריות שמפיניון טריות שמהוות 76% מהמוצר, לא פחות! וזה המון, בטח ביחס לכל המוצרים המעובדים שם בחוץ.

    למי שלא מכיר או מודע ליתרונות המופלאים שלהן, שמפיניון הן לא סתם פטריות.

    הן עשירות ב:

    לצד הפטריות (שמהוות כפי שהזכרתי את רוב רובו של המוצר וזה כבר לכשעצמו גורם לי לנחת), יש גם רכיבים נוספים שנבחרו בקפידה כדי להשיג את המרקם והטעם המצוין: סיבים תזונתיים (אינולין), סידן ממקור טבעי, תיבול טבעי וצבע מאכל טבעי מבטא קרוטן.

    בטא קרוטן הוא פיגמנט טבעי שנמצא בירקות ופירות כתומים-צהובים (כמו גזר ודלעת).

    הוא מהווה מקור מצוין לוויטמין A, התורם לבריאות העיניים, העור ומערכת החיסון.

    בטא קרוטן - תורם בין היתר גם לבריאות העיניים. צילום: 123RF

    בטא קרוטן – תורם בין היתר גם לבריאות העיניים. צילום: 123RF

    גרסת הפטריות הבלקנית מכילה גם פלפלים אדומים ותרכיז עגבניות.

    תרכיז עגבניות נחשב אפילו בריא יותר מעגבניות טריות כי תהליך הבישול שבו הוא נוצר מעלה את ריכוז הליקופן – נוגד חמצון חזק שמגן על תאי הגוף, תומך בפעילות הלב ונחקר רבות בהקשר להפחתת סיכון למחלות כרוניות של העולם המודרני.

    וכל זה בלי רכיבים מהחי ב-כ-ל-ל! שזה עושה את ההבדל האמיתי מבחינתי.

    אז נכון, יש עוד רכיבים למעט אלה שפירטתי (שאינם מהחי כמובן), ונכון – הרכיבים הם לא ב-100% "מושלמים", אבל בואו נודה בזה – להיות יותר צדיקה מהאפיפיור זה לא תמיד עובד, ולמען האמת, בדרך כלל לייצר מנה שהיא כל כולה על טהרת הבריאות ושכל בני הבית יתחברו אליה (במיוחד כשמדובר בילדים), זה כמעט בלתי אפשרי.

    כאן, אני מקבלת מוצר טעים שמצד אחד מבוסס ברובו על רכיב טרי, בריא וסופר מזין, ומצד שני חוסך לי זמן ואנרגיה.

    יש לי שאלה על הפטריות הממולאות



      * שדות חובה




      לסקירת מוצרים נוספים של מרינה פטריות:

      המבורגר טבעוני שהוא WOW

      שווארמת פטריות כבר טעמתם?

      כזה אתם רוצים! מתכון לעראיס פטריות

      פטריות – הסופר פוד של העולם המודרני

      פטריות תופסות בשנים האחרונות מקום של כבוד בעולם הבריאות והתוספים.

      זאת הודות ליכולת שלהן לתמוך כמעט בכל מערכת בגוף – החל ממערכת החיסון והעיכול, ועד לשמירה על איזון נפשי והגברת האנרגיה.

      מבחינת מחקרים – יש אינספור, אבל הנה שניים שבאמת שווה להכיר:

      המחקר הראשון, שפורסם ב-2024, מצא שתמצית פטריות שמפיניון לבנות (Agaricus bisporus) הפחיתה משמעותית את רמות תאי ה-MDSCs (תאים שמדכאים את פעילות מערכת החיסון) הן במודלים של עכברים עם סרטן הערמונית והן בקרב מטופלים.

      התוצאה: חיזוק מערכת החיסון והגברת הפעילות של תאי T ותאי NK – הלוחמים הטבעיים של הגוף נגד תאים סרטניים.

      המחקר השני, שפורסם ב-2021, בחן את ההשפעה של צריכת פטריות שמפיניון על רמות ויטמין D בגוף.

      החוקרים מצאו שחשיפה מבוקרת של הפטריות לקרני UV מעלה בצורה חדה את ריכוז ויטמין D2 שבהן, וצריכתן באופן קבוע יכולה לתרום לשיפור רמות הוויטמין בדם – מרכיב חיוני לבריאות העצמות, המערכת החיסונית והאיזון ההורמונלי.

      פטריות - בריאות ומזינות. צילום: חגית גורן

      פטריות – בריאות ומזינות. צילום: חגית גורן

      למה סדרת הפטריות הממולאות הטבעונית של מרינה עובדת כל כך טוב?!

      להחזיק את הפטריות האלו במקפיא זה פיתרון מושלם מבחינתי כי יש ימים שבהם לא תמיד יוצא לנו להכין את מה שתכננו – החיים, הריצות, הילדים… אתם יודעים איך זה.

      והכל מתנהל בלי לחץ של "להספיק לפני שהתוקף נגמר", כי זה קפוא, אז אין חשש שייזרק לפח.

      בסופו של דבר, הילדים (ובעלי שיחיה) קיבלו מנה שונה, מגוונת וטעימה להפליא, ואני התמוגגתי מזה שהצלחתי לתת להם מנה מאוזנת, בין יתר, עם ירקות, חלבון (מהפטריות) וים של סיבים תזונתיים.

      ועוד בעודנו אוכלים, אני מסתכלת עליהם ואומרת לעצמי – ככה אני אוהבת את החופש הגדול!

      מה אתם אומרים… אוהבת זו מילה גדולה מדי?

      לפרטים נוספים אודות סדרת הפטריות הממולאות של מרינה 

      יש לי שאלה על הפטריות הממולאות



        * שדות חובה




        רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו