פאי תפוחים מלכותי בטעם של פעם
את הטעם הזה לא תשכחו עוד הרבה מאוד זמן!
מתכון פשוט לעוגה מפוארת במרכיבים ושילובים מולקולריים
היוצרים יחד "עבודה מטבולית" לירידה במשקל על פי קודי המלוכה.
במצרכים מפורטות גם אלטרנטיבות לטבעונים.
למתכונים נוספים של "תכנית המלוכה":
כדורים מלכותיים של קוקוס ושקדים
מתכון פאי תפוחים מלכותי בטעם של פעם
המצרכים הדרושים לבצק:
- חצי כוס קמח שקדים
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 100 גרם חמאה טבעונית של VEGA או 100 גרם חמאה מפוסטרת ללא מלח
- כף סוכר קנים (לא חובה)
- אופציונלי – ביצת חופש אורגנית (אפשר להכין את הבצק גם ללא ביצה, יוצא דחוס יותר)
- אופציונלי כתוספת לצד הפאי: יוגורטופי בטעם קשיו או סויה טבעוני או יוגורט פרו 1.5 שומן מועשר בחלבונים
המצרכים הדרושים למלית:
- 8 תפוחים מסוג גראנד סמית בגודל בינוני
- 2 כפות חמאת קוקוס
- חצי כפית קינמון
- רבע כוס סוכר קנים*
- מיץ לימון סחוט מלימון אחד או ליים
- כף קורנפלור מעורבב עם 3 כפות מים קרים
*סוכר קנים מהווה תחליף ראוי לסוכר לבן ונחשב לסוג סוכר היחיד שאינו מעובד. הוא מופק מקנה סוכר אורגני, נקי מחומרי הדברה וחומרים כימיים ואף מכיל ויטמינים ומינרלים (ברזל, סידן ואשלגן). מומלץ ביותר להמתקה טבעית, מאפים/קינוחים בריאים השומרים על רמת סוכר/אינסולין נמוכים.
אופן הכנת הבצק:
במעבד מזון לשים את כל החומרים למעט הביצה.
מערבבים בפולסים קצרים עד לאיחוד.
בשלב זה ניתן להוסיף ביצה עד לקבלת כדור בצק (מספר שניות).
לוקחים ¾ מכמות הבצק ומרדדים או מהדקים בידיים לתבנית פאי או רינג בגודל 20, כולל השוליים.
מחוררים את הבצק עם מזלג ומניחים במקרר למשך כחצי שעה.
את יתרת הבצק מקפיאים להמשך.
אופן הכנת המלית:
קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה.
חותכים כל תפוח לשמיניות.
בסיר רחב שוליים מניחים את החמאה, סוכר הקנים, הלימון והקינמון.
מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות בחום נמוך עם מכסה סגור עד לריכוך. מידי פעם מערבבים.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל התפוחים מצופים ברוטב (סמיך).
מסירים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הקלתית לרבע שעה.
מוציאים ומסדרים מעל את תערובת התפוחים.
את הבצק שהקפאנו מגררים מעל התפוחים עם פומפייה עד לכיסוי כל פני השטח.
אופים כ-20 דקות או עד שהפאי מוכן.
מומלץ להגיש את הפאי כשהוא חמים בתוספת של יוגורטופי בטעם קשיו או סויה טבעוני או יוגורט פרו עשיר בחלבון לאיזון מטבולי ושמירה על רמת סוכר נמוכה (המרה מדעית שאינה מובילה לאגירת שומן!)
למתכונים נוספים המחושבים לכם מראש לטובת הגברה מטבולית והאצה בירידה במשקל, לחצו כאן.