פאי פולנטה בצ'יק ללא גלוטן
מאת: אמבר רוגע
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים
1 ליטר מים
1 כוס קמח תירס (עבה לפולנטה)
3 כפות סוכר קנים (או חצי כוס אגבה)
2 כפות שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות ריבה לבחירתכם (במקרה הזה ריבת פטל)
אופן ההכנה
מרתיחים מים במחבת עמוקה. כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומוסיפים את קמח התירס.
מערבבים מעט עד לקבלת עיסה. בשלב זה מוסיפים את הסוכר / אגבה, תמצית וניל ושמן הקוקוס וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה סמיכה. אומרים שהפולנטה מוכנה כאשר ניתן להעמיד בה את הכף מבלי שתיפול.
משמנים מעט את תבנית הפאי (קוטר 20). שופכים את תכולת הפולנטה פנימה ומחליקים אותה בהתאם למבנה התבנית, מערבבים את חמאת הבוטנים והריבה עד לקבלת מרקם אחיד, מורחים את הריבה וחמאת הבוטנים על הפאי ומקשטים. זהו, הפאי מוכן להגשה!
לאתר של אמבר רוגע