Bari15_Fly
Bari15_Fly

עשיר ורע לו

מאת: הילה נוה, נטורופטית
זמן קריאה: 2 דקות
מוכרים לנו מזון מועשר במינרלים? אבל האם המינרלים האלה בכלל זמינים לנו או שרק מהווים מעמסה על הגוף שלנו. הילה נווה עם רעיונות להעשרה עצמית
SmartKish_In

עשיר ורע לו

בכל פעם שאני מטיילת בין מדפי הסופרמרקט או צופה בפרסומות, צצים לנגד עיני עוד ועוד מוצרים שעברו "שיפור והעשרה", באדיבותה של תעשיית המזון.

מוצרי חלב מועשרים בסידן, ויטמין D וברזל, דגני בוקר מועשרים בעשרות ויטמינים ומינרלים, הלחם מועשר בסיבים ובחומצה פולית ועוד ועוד.

האם תעשיית המזון באמת מסוגלת להעשיר את מזוננו? האם הגענו למצב כל כך רע בו אנו  אוכלים אוכל שהוא כל כך "ריק" מחומרים מזינים ונזקק להעשרה של ויטמינים ומינרלים סינתטיים שמכניסה לנו תעשיית המזון שמלכתחילה רוקנה לנו את האוכל מחומרים מזינים?

ומה לגבי המינרלים שמוסיפים לנו למזון, מה איכותם ומה זמינותם לגופנו? מדוע לא רושמות חברות המזון בבירור איזה סוג של סידן הן מוסיפות? (סידן קרבונט, ציטראט, גלוקונט?) האם אנחנו יודעים האם הוא נספג בגוף? האם הוא זמין? או שימצא את דרכו החוצה במקרה הטוב, או ייצור משקעים וחסימות במקרה הפחות טוב.

חשוב לדעת כי המינרלים שנספגים בגופנו בצורה הטובה ביותר הם המינרלים שהצמח ינק מהאדמה והפך אותם לאורגניים – כלומר זמינים לנו. לעומתם מינרלים שלא עברו תיווך ע"י עולם הצומח אינם זמינים לגוף האדם ומהווים מעמסה עליו. לכן בני האדם אינם מסוגלים לאכול אדמה וסלעים, ה"עשירים" כל כך במינרלים.

אז למה שלא נעשיר את מזוננו בעצמנו, על ידי אכילת מזון "ראשוני" שיצר עבורנו הטבע העשיר בחומרי הזנה זמינים. פירות וירקות טריים, קטניות ודגנים מלאים, העמוסים בויטמינים ומינרלים איכותיים ללא התערבות יד אדם ותעשיית המזון.

הנה כמה רעיונות להעשרת המזון באופן טבעי:

רוצים להעשיר את המזון בסידן? איכלו עלים ירוקים, שקדים, טחינה מלאה בכבישה קרה, כרוב, תאנים.

רוצים להעשיר את המזון בברזל? איכלו עדשים שחורות מונבטות, פול, עלים ירוקים, משמש אורגני מיובש, מיץ עשב חיטה, אצות, מולסה, קקאו וחרובים.

רוצים להעשיר את המזון בויטמין C? איכלו פלפל אדום, קיווי, גויאבה, פירות הדר, נבטים.

רוצים להעשיר את המזון בויטמיני B? איכלו דגנים מלאים כמו: כוסמת, אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל וקטניות מונבטות, עלים ירוקים ונבטים.

רוצים להעשיר את המזון בויטמין E? איכלו אגוזים ושקדים, זרעי צ'ייה, זרעי דלעת וחמנייה, אבוקדו, עלים ירוקים.

רוצים להעשיר את המזון באומגה 3? איכלו אגוזי מלך, נבטי אלפלפה, עלי ריג'לי, זרעי צ'ייה, זרעי פשתן, עלים ירוקים, דגי ים צפוני.

המגוון שהטבע יצר עבורנו עשיר ומלא בכל טוב, וכל שעלינו לעשות זה פשוט לצרוך ממנו.

חטיפי "אומגה 3"

חומרים:

1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות זרעי צ'ייה
3 כפות שומשום מלא
1כוס תמרים מגולענים
3 כפות טחינה גולמית מלאה
2כפות אבקת חרובים/ אבקת קקאו
גרידת לימון מלימון קטן
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון ומעבדים לעיסה אחידה.
בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים במנג'טים ושומרים בקירור או בהקפאה.

ליצירת קשר עם הילה נוה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו