Bari15_Fly
Bari15_Fly

עוגת מוס קפואה מחומרים מפתיעים

מאת: ורד לב, נטורופטית ויועצת הנקה
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

עוגת מוס קפואה מחומרים מפתיעים

חומרים:

לבסיס: כוס אגוזי מלך ושקדים (אפשר לגוון פה לעוד סוגים, כמו קשיו, מקדמיה ועוד)
1/2 כוס קוקוס טחון
מעט מלח (לא חובה. אני אהבתי את הזץ המלוח שהגיע מדיי פעם)
8-10 תמרים
2 כפות פשתן טחון
אולי יהיה צורך במעט מים (אפשר להשתמש במיי השריית התמרים מהשורה הבאה)

למוס:  כ-10 תמרים שהושרו במים במשך כחצי שעה
1-2 כפות דבש (או כל ממתיק אחר שמקובל עליכם)
2 אבוקדו בשלים
כוס אבקת קקאו איכותית (אפשר גם חרובים. אפשר גם לטחון פולי קקאו נאים ולהוסיף)
1-2 כפיות תמצית וניל איכותית
קצת מים, משהו כמו 1/3 כוס, אולי יהיה צורך במעט יותר (שוב, ניתן להשתמש במיי השריית התמרים)

 

אופן ההכנה

 

במעבד מזון מערבבים את האגוזים השונים, הקוקוס, המלח והפשתן ביחד עם התמרים. כדאי בפולסים.

 

אם זה עדיין לא "נתפס" מוסיפים מעט מים לערבול

 

זה יכול לצאת מעין כדור שומני כזה, או פשוט תערובת מאד מגובשת

 

מוציאים אותה ומשטחים בתבנית פיירקס, או כל תבנית שתתאים לכם לכניסה למקפיא

 

את השלב הבא ניתן להכין שוב במעבד המזון, או בבלנדר טוב שיטחן את הכל בצורה אחידה.

מכניסים לערבול את התמרים (לאחר סינון מהמים) ביחד עם הדבש והאבוקדו. מערבלים לתערובת אחידה

מוסיפים את הקקאו, הוניל והנוזלים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחומה. את התערובת הזו מורחים בשכבה אחידה על פני הבסיס. ומשגרים למקפיא למינימום של שעתיים.

 

כדאי לאכול את העוגה אחרי שהוצאתם מהמקפיא למעט מאד זמן, חתכתם והגשתם. היא תהיה טעימה גם כשתפשיר, אולם המרקם העדיף הוא הקפוא.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו