עוגת טפיוקה - עוגת יום הולדת בריאה וטעימה
בימי ההולדת האחרונים במשפחה, שמנו לב שכולם כבר קצת חרדים כשמגיע החלק של העוגה. עם המודעות ההולכת וגוברת לתזונה בריאה, לאף אחד כבר אין חשק לעוגת יום הולדת מושחתת שאולי נהנים ממנה לרגע, ואחרי זה מרגישים די רע.
הבת שלי עלתה על פתרון נפלא וקל להכנה: "עוגת שכבות" המורכבת מבסיס של טפיוקה, קרם פירות יער ועליו מגוון פירות העונה.
התוצאה חגיגית, טעימה ויפהפיה.
חובה להכין בתבנית שקופה, כי בעוגה הזאת, העיניים אוכלות ראשונות.
לרעיונות נוספים לעוגות יום הולדת בריאות:
עוגת וניל ופירות העונה ללא גלוטן
פאי שוקולד ללא אפייה, טבעוני וללא גלוטן
העוגה שהתחפשה – עוגת "גבינה" טבעונית אפויה
מתכון לעוגת טפיוקה – עוגת יום הולדת בריאה וטעימה
מצרכים:
לבסיס:
כוס פניני טפיוקה
5 כוסות מים
פחית קרם קוקוס
3 כפות מייפל
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
לקרם:
חצי שקית (150 גרם) פירות יער קפואים
2-3 כפות מייפל
מעט מים
לקישוט: מגוון פירות העונה + מיץ מלימון טרי
הוראות הכנה לעוגת יום הולדת בריאה:
שמים בסיר את הטפיוקה עם המים ומבשלים על להבה קטנה, עד שפניני הטפיוקה הופכות לשקופות.
מסננים היטב במסננת עם חורים קטנטנים כדי שהפנינים לא יברחו.
מחזירים את פניני הטפיוקה לסיר וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עם קרם קוקוס, מייפל ותמצית וניל.
יוצקים את התערובת לתבנית העוגה השקופה ומצננים במקרר לכמה שעות טובות.
כעת מכינים את הקרם: טוחנים את פירות היער יחד עם המייפל ומוסיפים מעט מים, עד שמתקבלת משחה קטיפתית ומפתה.
מורחים על בסיס הטפיוקה המצונן, ומחזירים למקרר להתקשות.
כמה שיותר סמוך לחגיגה, חותכים את פירות העונה, סוחטים מעליהם מעט מיץ לימון כדי לשמור על הצבע, ומפזרים בנדיבות מעל הקרם.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים חזרה למקרר עד לרגע השיא בו מוציאים את העוגה.
את הנרות, אגב, לא מומלץ לתקוע בעוגה הזו. אפשר בתפוח, כמו בתמונה.
-
נרות יום הולדת בתפוח. צילום: גת וייס עבודי



