LiveWell_Fly
Bari15_Fly

עוגת גזר בציפוי קרם אגוזי קשיו

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

מרכיבים:

2כוסות קמח כוסמת
½1 כוסות  רכז תפוחים
כוס גזר מגורד
2 כפיות סודה לשתייה
2 בננות בשלות ומרוסקות
מיץ מתפוז טרי אחד
כף שמן קוקוס
⅓ כוס צימוקים אורגנים או חמוציות מיובשות (ממותקות במיץ תפוחים)
גרידת קליפת תפוז אורגני
קורט מלח
½ כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
½ כוס דבש או רכז תמרים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מלבד קמח הכוסמת. לאט ובהדרגה מוסיפים את קמח הכוסמת לתערובת הרטובה, ומערבבים היטב כל הזמן. אם התערובת שמתקבלת יבשה מדי מוסיפים עוד מיץ תפוזים או רכז תפוחים או מים.

שופכים לתוך תבנית אפייה ואופים בתנור 35–40 דקות עד לקבלת מרקם יציב ויבש (יש לנעוץ קיסם ולבדוק אם המרקם יבש). ייתכן שיהיה צורך באפייה מספר דקות נוספות.

לגיוון

מוסיפים 2 כפות שבבי קוקוס מיובש לא ממותק.
מוסיפים ¼ כוס תחליף קפה מתמרים (או אחר). שימו לב – מכיל 5% אחוז קפה אמיתי.

מרכיבים לציפוי קרם קשיו:

½ כוס אגוזי קשיו
½ כוס מים

אופן הכנת הקרם:

מכניסים את המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מצפים את העוגה בקרם, לאחר שהתקררה מעט. יש לשמור במקרר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו