עוגת בננות תמרים ללא גלוטן
המתכון בהשראת מתכון של אוריה גבע שפורסם ב'על השולחן'
המרכיבים
4 בננות בשלות
7 תמרי מג'הול גדולים קצוצים
אגס בשל או רבע כוס רסק תפוחים
80 גר דבש
1 ביצה L
80 גר שמן קוקוס (שליש כוס)
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפייה (שקית אחת)
100 גר קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
100 גר קמח אורז מלא
לקישוט
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס מעורבבים עם חצי כפית קינמון וכף חצי סוכר פירות
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה למעוך בננות, לגרר את האגס או להוסיף את הרסק, להוסיף ביצה, שמן קוקוס, דבש, קינמון וניל ומלח ולערבב.
להוסיף למסה את הקמחים, את התמרים ואת אבקת האפייה ולערבב היטב.
להעביר לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט, או לתבניות אישיות.
לפזר מעל את תערובת אגוזי המלך.
להכניס לתנור: תבנית אחת גדולה יש לאפות 50-45 דקות או עד שקיסם שנעצתם בה יוצא יבש, עוגות אישיות יש לאפות 20-25 דקות.
יעל וקסלר-ברונשטיין מטפלת ברפואה סינית