עוגיות קוקוס אווריריות עם פצפוצי שוקולד ללא גלוטן
מאת: נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית מוסמכת
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים ל-20 עוגיות:
2 כוסות שבבי קוקוס
חצי כוס סוכר דמררה
חצי כוס פצפוצי שוקולד
3 כפות שמן קוקוס כבישה קרה
כף שמן זרעי ענבים כבישה קרה
2 כפות זרעי פשתן + חצי כוס מים
הוראות הכנה:
1. לחמם תנור על 170 מעלות.
2. לטחון את הפשתן עם המים ולהניח בצד.
3. לערבב את הקוקוס, הסוכר ופצפוצי השוקולד בקערה.
4. להוסיף לתערובת את שמן הפשתן עם המים, השמנים ולערבב היטב עד לקבלת מסה אחידה וצמיגה.
5. ליצור כדורים בגודל כף, לגלגל, לשים על משטח ולשטח קלות. ניתן למעוך מהצדדים עם האצבעות כדי ליצור צורה גבוהה המזכירה את הצורה הסטנדרטית של עוגיות הקוקוס.
6. להכניס לתנור עד שמשחים ולתת לעוגיות להתקרר.
רעיונות נוספים לגיוון: במקום פצפוצי השוקולד או בנוסף להם ניתן להוסיף צימוקים, או חמוציות.
ערכים תזונתיים:
סיבים תזונתיים, אומגה 3, חומצה לאורית, חומצה קפרילית.