עוגיות טחינה ודבש – המתכון הסודי
מאת: לימור גילת עברון, מנחת קבוצות תמיכה להרזיה
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון ללא גלוטן
משתתפים:
כוס טחינה גולמית (מלאה ומהסוג שקיבל 'הכשר')
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות דבש
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
מעט גרידת לימון
מעט גרידת אגוז מוסקט (הוא עלול למסטל – אזי – בעדינות, או לא – לשיקולכם…)
מעט מלח
מעט קינמון
100 גר' – גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ושלל אגוזים, טחונים גס כולם במעבד מזון.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המשתתפים, ואז בעזרת שתי כפיות, יוצרים עוגיות ברווח אחת מהשנייה, על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות. מוציאים מהתנור, לאחר כ – 30 דקות או כשהעוגיות משחימות. להוציא את העוגיות רק כשהן מתקררות.
שיהיה לכולנו חג שמח, נעים ובריא.