עוגיות חמאת קשיו ללא קמח
לעוגיות האלו יש מרקם נפלא, והחלבון שמקורו בחמאת האגוזים הופך אותן למשביעות במיוחד.
זהו חטיף מושלם לכל שעות היום.
זמן ההכנה: 10 דקות, זמן האפייה: 8-10 דקות.
למתכוני עוגיות נוספות ללא גלוטן:
מתכון לעוגיות חמאת קשיו ללא קמח
מצרכים ל-12 עוגיות:
כוס חמאת אגוזי קשיו או חמאת שקדים
2 כפות סוכר קוקוס או סירופ מייפל
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל טהור, ללא אלכוהול וללא גלוטן
כפית סודה לשתייה
½ כפית ג'ינג'ר טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
כפית קינמון טחון
½ כפית מלח ים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה גדולה, מערבבים את חמאת אגוזי הקשיו ואת סוכר הקוקוס.
מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, מערבבים את הסודה לשתייה, הקינמון, הג'ינג'ר, אגוז המוסקט והמלח.
מוסיפים את תערובת הסודה לשתייה לתערובת חמאת הקשיו ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים מהבצק 12 כדורים שווים בגודלם ומניחים אותם על תבנית האפייה.
בעזרת חלקו התחתון של מזלג מיישרים חלקית את הכדורים וחורצים עליהם סימני שתי וערב.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 10-8 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את העוגיות בזהירות למשטח צינון.
אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי, ניתן לאחסן אותן במכל אטום במשך 4-3 ימים.
ערכים תזונתיים למנה (1 עוגייה):
קלוריות 296, שומן 22 ג', שומן רווי 5 ג', כולסטרול 47 מ"ג,
סיבים תזונתיים 1 ג', חלבון 9 ג', פחמימות 19 ג', נתרן 513 מ"ג, סוכרים 8 ג'
המתכון לקוח מתוך הספר "מזון – מה כבר נשאר לנו לאכול?" בהוצאת פוקוס