עגבניות מגי במילוי בורגול
בואו נדבר רגע על הפלא האדום הזה שנקרא עגבנייה!
יודעים למה היא כל כך אדומה ויפה?
גלית שניר, יועצת תזונה ראשית לחברת הזרע מספרת כי הכל הודות לחומר מדהים בשם ליקופן שמקנה לה את צבעה האדום.
מדובר בנוגד חמצון עוצמתי שמסייע במניעת מחלות (כולל סוגים שונים של סרטן), שומר על העור שלנו, כלי הדם ועוד.
הליקופן שבעגבנייה מועיל עד כדי כך שמומחים רבים, ביניהם המכון לחקר הסרטן באמריקה (AICR), ממליצים לצרוך עגבניות מידי יום.
אם אתם רוצים להפיק את המקסימום מהעגבניות, כדאי לחמם אותן או להשתמש בהן בבישול, כדי לגרום לליקופן להיות יותר זמין.
אם תוסיפו גם קצת שמן תסייעו עוד יותר לליקופן להיספג בגוף.
אז הנה מתכון נהדר עם עגבניות מגי, הידועות בטעם העשיר שלהן, שיאפשר לכם ליהנות מכל הטוב הזה…
למתכוני בריאות נוספים ששמים את העגבנייה במרכז:
מתכון לעגבניות מגי במילוי בורגול
מצרכים:
8 עגבניות מגי
250 גרם בורגול גס
צרור קטן של נענע
50 גרם חמוציות
50 גרם צנוברים קלויים
צרור קטן של פטרוזיליה
צרור קטן של כוסברה
שמן זית
לימון
פלפל שחור גרוס
מלח
הוראות הכנה:
השרו את הבורגול כ-10 דקות בקערה עם מים רותחים.
סננו את המים והוסיפו לקערה את הצנוברים, החמוציות, הירוקים והתבלינים.
הוסיפו מעט שמן זית וערבבו היטב.
חממו תנור ל-180 מעלות.
השתמשו בכפית כדי לרוקן את העגבניות והניחו אותן בתבנית ששימנתם בשמן זית.
מלאו כל עגבניה בתערובת של הבורגול.
אפו עד שהעגבניות מזהיבות (כחצי שעה).
הגישו חם בליווי סלט לבחירתכם.