DietBook_Fly
Bari15_Fly

עגבניות מגי במילוי בורגול

מאת: המתכון באדיבות חברת הזרע העוסקת בפיתוח זני מכלוא איכותיים
זמן קריאה: < 1 דקה
בוסט של ליקופן! עגבניות מגי בתנור מלאות בטעם ובבריאות

עגבניות מגי של חברת הזרע במילוי בורגול. שפית: נועה דניס צילום: אורית אלפסי

Hazug_IN

בואו נדבר רגע על הפלא האדום הזה שנקרא עגבנייה!

יודעים למה היא כל כך אדומה ויפה?

גלית שניר, יועצת תזונה ראשית לחברת הזרע מספרת כי הכל הודות לחומר מדהים בשם ליקופן שמקנה לה את צבעה האדום.

מדובר בנוגד חמצון עוצמתי שמסייע במניעת מחלות (כולל סוגים שונים של סרטן), שומר על העור שלנו, כלי הדם ועוד.

הליקופן שבעגבנייה מועיל עד כדי כך שמומחים רבים, ביניהם המכון לחקר הסרטן באמריקה (AICR), ממליצים לצרוך עגבניות מידי יום.

אם אתם רוצים להפיק את המקסימום מהעגבניות, כדאי לחמם אותן או להשתמש בהן בבישול, כדי לגרום לליקופן להיות יותר זמין.

אם תוסיפו גם קצת שמן תסייעו עוד יותר לליקופן להיספג בגוף.

אז הנה מתכון נהדר עם עגבניות מגי, הידועות בטעם העשיר שלהן, שיאפשר לכם ליהנות מכל הטוב הזה…

למתכוני בריאות נוספים ששמים את העגבנייה במרכז:

עגבניות שרי קלויות

עגבניות ממולאות בקינואה

לזניית עגבניות וזוקיני

מתכון לעגבניות מגי במילוי בורגול

מצרכים:

8 עגבניות מגי

250 גרם בורגול גס

צרור קטן של נענע

50 גרם חמוציות

50 גרם צנוברים קלויים

צרור קטן של פטרוזיליה

צרור קטן של כוסברה

שמן זית

לימון

פלפל שחור גרוס

מלח

הוראות הכנה:

השרו את הבורגול כ-10 דקות בקערה עם מים רותחים.

סננו את המים והוסיפו לקערה את הצנוברים, החמוציות, הירוקים והתבלינים.

הוסיפו מעט שמן זית וערבבו היטב.

חממו תנור ל-180 מעלות.

השתמשו בכפית כדי לרוקן את העגבניות והניחו אותן בתבנית ששימנתם בשמן זית.

מלאו כל עגבניה בתערובת של הבורגול.

אפו עד שהעגבניות מזהיבות (כחצי שעה).

הגישו חם בליווי סלט לבחירתכם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו