sujok_Fly
sujok_Fly

סקורדליה חלומית - ממרח השקדים היווני בגרסה ללא גלוטן

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: < 1 דקה
אם הייתם במסעדה יוונית, לפחות פעם אחת, בטח פגשתם את הסקורדליה - ממרח שקדים קרמי טעים וממכר. עכשיו תוכלו להכין אותו גם בבית וללא טיפת גלוטן

סקורדליה. צילום: מורן אהרון

sujok_IN

בגרסה המסורתית, היוונים מכינים את הסקורדליה עם לחם שנשאר מאתמול.

הם מרטיבים אותו במים, והוא משתלב בתערובת ויוצר מרקם עשיר וסמיך, תוך שהוא מעניק נפח וטעם.

אבל מה עושים מי שצריכים או מעדיפים להימנע מגלוטן?

כאן נכנס לתמונה המתכון הבא לסקורדליה חלומית, המבוססת על שקדים ותפוחי אדמה.

התוצאה – ממרח עשיר, טבעי ונטול גלוטן, שמתאים כמעט לכולם.

למתכוני ממרחים בריאים נוספים:

צ'אטני פסטו – ממרח הודי מושלם

פאבה יוונית מסורתית מאפונה צהובה

חומוס בריא ללב ב-5 דקות הכנה

מתכון לסקורדליה חלומית ללא גלוטן

מצרכים:

2 כוסות שקדים קלופים (לא קלויים), שהושרו במים כ-5 שעות

2 שיני שום כתושות

½ כוס מים

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

5 כפות שמן זית איכותי

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, מבושלים ומצוננים

להגשה:

שמן זית לזילוף

בצל סגול קצוץ דק

הוראות הכנה:

מכניסים את כל הרכיבים (מלבד אלה המיועדים להגשה) לבלנדר / מעבד מזון.

טוחנים עד לקבלת ממרח במרקם קרמי וגס.

בהגשה, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים בצל סגול קצוץ.

מומלץ להגיש לצד לחם ללא גלוטן מזרעונים וכוסמת.

סקורדליה מוגשת לשולחן. צילום: מיכל לנרט מתוך אוסף צילומי הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"

סקורדליה מוגשת לשולחן. צילום: מיכל לנרט מתוך אוסף צילומי הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"


המתכון לסקורדליה לקוח מתוך סדנה במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג. ניתן לקרוא על הסדנה כאן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו