כנס טבעונים בריאים יותר - ספורטאים, אימהות וילדים
שלל דוכנים של מוצרי בריאות טבעוניים: מיצים סחוטים ושייקים בכל הצבעים, קוויאר מאצות, גבינה מטופו, צמחי מרפא, תוספים, ספרים ועוד מגוון מוצרים מעניינים קיבלו את פניו של מי שהגיע לכנס טבעונים בריאים יותר.
טבעונות נותנת לנו כח
הכנס התחיל בפאנל שעסק בטבעונות וספורט והחששות של ספורטאים לעבור לתזונה טבעונית. אנשי הפאנל: אריאל רוזנפלד רץ למרחקים ארוכים מאוד (246 ק"מ ברצף), נועה ברקמן מתאמנת בקרב חמש ואבי לייני אלוף ישראל בהרמת כוח – כולם מספרים כיצד הטבעונות חיזקה אותם, הביצועים הספורטיביים השתפרו מאד ואתם גם הריכוז והכושר שלהם. שלושתם במשטר אימונים לא פשוט וכולם אוכלים בריא מאד וטבעוני לחלוטין.
חברי הפאנל, המתאמנים באופן קבוע חלק גדול מן השבוע ועוסקים בענפי ספורט מאתגרים, ספרו על התזונה שלהם והסבירו כיצד זה עובד בשבילם. מדהים לשמוע איך ספורטאים ברמה שלהם חיים על פירות וירקות, הרבה עלים ירוקים, דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים ולא חסר להם דבר בתזונה. התוסף היחידי שהם לוקחים הוא ויטמין בי 12 אותו כל הטבעונים צריכים לקחת. הם מדגישים שחשוב לגוון בסוגי המזונות כמה שניתן על מנת לקבל את מירב הויטמינים, המינרלים ואבות המזון שהטבע מציע לנו. שלושתם מוכנים לעזור ולייעץ ומציעים את הידע והנסיון שלהם לכל מי שזקוק לו באהבה רבה.
הבעיה עם חלב ומה עושים עם הילדים
אחריהם עלתה לבמה טל חייקין ודברה על חלב ומוצריו. מלבד האכזריות והסבל הקשורים בתעשיית החלב, מוצרי החלב היום מעובדים, רוויים בשומן, סוכר ומלח ואת הסידן, האבץ, האשלגן ושאר המינרלים שהם מכילים קל יותר לקבל מן הצומח. מוצרי חלב מכילים פקטורי גדילה שמיועדים במקור לגרום לעגלים לצמיחה מהירה אבל לנו הם מזיקים וגורמים לתחלואה כמו סרטן וסוכרת. מלבד זאת החלב מכיל הורמוני מין של הפרה, אסטרוגן ופרוגסטרון העלולים לפגוע בפוריות הגברית ולעודד התפתחות של סוגי סרטן הורמונליים. הורמונים אלו גורמים גם להתפתחות מינית מוקדמת והם מזיקים במיוחד לילדים לפני גיל ההתבגרות.
הפאנל הבא עסק בטבעונות במשפחה ותזונת ילדים במשפחות טבעוניות וכיצד מתמודדים עם העולם שבחוץ המציע שלל פיתויים שהילדים וההורים מתמודדים אתם. ילדים טבעונים צריכים לצרוך קטניות על בסיס יומיומי 1-2 פעמים ביום יחד עם דגנים (לא חייב להיות באותה ארוחה אלא במשך 24 שעות) וכמובן חשוב שיאכלו ירקות ופירות. ההמלצות הכלליות די דומות: גיוון במזונות, סבבים של דגנים וקטניות, ירקות ופירות, שומן מקבלים משמן זית איכותי, טחינה, אגוזים וזרעים. חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות וארוחות ביניים על מנת לשמור על רמות סוכר יציבות ולמנוע השמנת יתר. אין לחשוש מלתת סויה לילדים. הטבעונות היא תזונה בריאה מאד ומסייעת לירידה בלחץ הדם, למניעת מחלות לב, סכרת סוג 2, עלייה ברמות הכולסטרול, השמנת יתר ומחלות כרוניות נוספות. חודש אחד של תזונה טבעונית משפר מדדים רבים בבדיקות הדם ומוריד דלקתיות בגוף בצורה משמעותית.
היריון טבעוני
אין בעיה בהיריון טבעוני רק חשוב להקפיד לקחת אומגה 3 צמחית, ברזל ובי 12. מומלץ בחום להניק עד גיל חצי שנה ואף להמשיך עד גיל שנתיים תוך הוספת מזונות בהדרגה אבל גם תמ"ל סויה הם היום ברמה טובה ומספקת, להיפך הוכח כי יש יותר סיכוי לפתח סוכרת מסוג 1 למי שצרך תמ"ל מחלב פרה. בחלב של אמהות טבעוניות יש פחות מזהמים סביבתיים. בצריכה של מוצרים חלופיים כמו גבינות טבעוניות ותחליפי בשר חשוב לבדוק היטב את רשימת הרכיבים וגם את כמויות הנתרן והסוכר שהוסיפו למוצר.
תהילה בר יהודה דברה על חוסר הרלוונטיות של הניסויים בבעלי חיים ועל הצורך לשנות ולייעל את דרך פיתוח התרופות. תודות לטכנולוגיות ופיתוחים מתקדמים ניתן ורצוי לשנות את השיטה כולה ולמנוע סבל מיותר ולא יעיל של 118 מליון חיות מעבדה בשנה!!! ולקצר תהליך ארוך, ממושך, יקר ומסורבל של פיתוח ורישוי התרופות כפי שהוא נהוג היום.
בסיום חלק זה עלה על הבמה ד"ר מייקל גרגר – ואודות ההרצאה שלו אפרט בכתבה הבאה.
אילת אופיר, מטפלת בכירה באיור וודה והרבליסטית קלינית