סלט תאנים, כרוב סגול ותפוחי עץ עם נענע ומרווה טרייה
מאת: ציונה מלמן, שפית ומדריכה לחיים בריאים
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים:
רבע כרוב סגול בינוני קצוץ דק
2 תאנים בשלות חתוכות לרבעים
חצי תפוח עץ זהוב או אדום, חתוך
1 בצל ירוק חתוך דק
חמישית כוס גרעיני דלעת
7-8 עלי נענע קצוצים
2 עלי מרווה טרייה קצוצים
1 לימון או ליים סחוט למיץ
1 כף שמן זית
קורט מלח
1 כפית זרעי קימל או זרעי שומר
הכנה:
שמים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב
ממתינים 10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג בקערה ומגישים.
הצעות לגיוון:
1. השתמשו בפירות אחרים כמו מנגו או משמשים טריים
2. במקום גרעיני דלעת, הוסיפו זרעי חמנייה או אגוזים
3. הוסיפו כוסברה טרייה קצוצה
4. הוסיפו 1-2 שיני שום כתושות
5. במקום בצל ירוק, השתמשו בכרישה טרייה, עירית או בצל סגול.
לאתר של ציונה