סלט קינואה כתום-צהוב
או במילים אחרות – מה שלא פשוט, פשוט לא יהיה. בתיאבון.
מצרכים (4-5 מנות)
כוס קינואה לבנה
2 כוסות עדשים כתומות
5 גזרים קצוצים למקלות דקיקים (במג'ימיקס זה מהיר וקליל)
4 גמבות צהובות חתוכות לחתיכות קטנות
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-3 לימונים קטנים או 2 בינוניים
כף מלח הימליה גס
כף פלפל שחור גס
הכנות מקדימות
השריה של העדשים כמה שעות לפני ההכנה מקצרת משמעותית את זמן הבישול
בישול הקינואה
לטגן מעט שמן קוקוס בסיר
לערבב את הקינואה בשמן
להוסיף 2 כוסות מים (כוס קינואה=2 כוסות מים), חצי כף כמון וחצי כף כורכום (גם בשביל הבריאות וגם בשביל הצבע)
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לנמוכה ביותר. לבשל עוד 10 דקות.
לתת לה להתקרר.
בישול העדשים
לשים את העדשים בסיר ולמלא במים מעט מעל גובהם
לבשל עד כמעט לרתיחה ולסנן במסננת עם מים קרים שלא יתרככו מידי
לקראת הרתיחה מתחיל להיות קצף לבן. לא להתרגש הוא נשטף בסינון.
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה – הקינואה, העדשים, הגזר והגמבה
- מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים
- מלקקים את האצבעות
את המתכון כתבה וצילמה מירב הראל, ליווי תהליכי ריפוי ושינוי.