סלט פריקי עם שקדים, עגבניות שרי, כרובית ובצל חרוכים
מאת: אלמוג-גולד רוטנברג
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים
כוס חיטת פריקי
כ-20 עגבניות שרי
2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות גסות
כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים
1/3 כוסמים
ראש שום מפורק לשיניים (אין צורך לקלוף)
3-4 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל טחון טרי
חופן שברי שקדים
אפשרויות תיבול והגשה: לימון או טחינה או פטה עיזים
אופן ההכנה
מבשלים את הפריקי כמו שמתואר למעלה.
שמית בתבנית גדולה את המים, את העגבניות, את הבצל ואת הכרובית.
ביניהם מפזרים את שיני השום מזליפים עליהם שמן זית וזורים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים עד להשחמה קלה. מוציאים.
מערבבים את הפריקי עם הירקות מהתנור ועם חופן שברי שקדים.
אפשר לתבל בלימון או בטחינה.
אפשר לגרד מעט גבינת פטה עיזים מעל.
אלמוג-גולד רוטנברג, סיירת אפונה וגזר, מנחת קבוצות ומלווה אנשים ומשפחות להרגלי אכילה בריאים