סלט עגבניות עם זיתי קלמנטה ואגוזי ברזיל
סלט עגבנית עם זיתי קלמנטה ואגוזי ברזיל
העגבנייה, היא ללא ספק הירק הכי ישראלי שיש. סלט זה מכיל שילובים מעניינים הן מבחינת הטעם והן מבחינת המראה, כל המרכיבים בסלט הם כאלה המשתלבים נהדר עם טעמה של העגבנייה ומחזקים אותו.
אל תוותרו על השומן במנה זו, אגוזי הברזיל יספקו לליקופן שבעגבנייה את היכולת להיספג ולהישאר זמין לגופנו. הליקופן יעיל במלחמתו נגד התפתחות תאים סרטניים.
סלט עגבניות צילום: שירי מזור
מרכיבים:
2-3 עגבניות
כף צלפים\זיתי קלמנטה
2 אגוזי ברזיל גרוסים ע"י מטחנת תבלינים או מגורדים במגרדת
כפית חומץ בין יין לבן
מעט מלח גרוס
כמה עלי כוסברה או בזיליקום
התהליך:
1. פורסים לרצועות דקות את העגבנייה ומסדרים יפה בצלחת
2 מעליה שמים את הצלפים או הזיתים
3. מפזרים חומץ בין יין באופן שווה על העגבניות
4. מפזרים את אגוזי הברזיל (נראה כמו גבינה)
5. מפזרים את המלח, עלי הכוסברה או הבזיליקום ומגישים
*ניתן להוסיף גם עשבי טוסקנה או תבלינים בניחוח איטלקי כמו: זעתר יבש, תימין, אורגנו, בזיליקום ועוד.
*למי שצריך להפחית את מוצרי החלב, האפקט של אגוז הברזיל נותן מראה של גבינה מגורדת ובעצם, זה כמו ללכת בלי ולהרגיש עם…
בתיאבון