סלט סלק ואצות וואקמה
מאת: עדנה מינץ, מנחת סדנאות בישול בריא ומטפלת בתזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
סלט סלק ואצות וואקמה
מצרכים:
1 סלק בינוני
2 כפות אצת ים וואקמה
100 גרם אטריות סובה (כוסמת)
בצל ירוק קצוץ
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
2 כפות נבטוטים עדשים כתומים או 1/2 כוס קוביות טופו מושרים כשעה בכף רוטב סויה וכפית שמן שומשום קלוי או כף אגוזי מלך קצוצים (אופציונאלי)
לרוטב:
1 כף ממרח מיסו בהיר
1 כפית שמן שומשום סיני
1 כף שמן שומשום מכבישה קרה
1 כף חומץ אורז
מיץ מחצי לימון
1 כפית אגבה
1 כפית רוטב סויה תמרי
אופן ההכנה:
מגררים את הסלק על מגררת גסה. משרים את האצה במים פושרים למשך רבע שעה. מרתיחים את האטריות עד שהן רכות ומסוננים במים קרים.
מערבבים יחד את כל החומרים מלבד העדשים. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים את הסלט מלמעלה.
לפני ההגשה מפזרים את הנבטוטים מלמעלה ומגישים.
אפשר להוסיף גם שומשום מלמעלה.