Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

סלט מנגו בוסר

מאת: דורית דן, מייסדת D-Food, ארוחות בריאות עד הבית
זמן קריאה: < 1 דקה
בכפר קטן בצפון לאוס ישבתי במסעדה ביתית ושאלתי אם יש סלט פפאיה מאחר ולא ראיתי בתפריט. בעל הבית אמר רגע, יצא מחצר המסעדה, הסתכל על מרום העץ ואמר כן יש! בארץ אנחנו מבורכים בשפע של מנגו אז למה לא סלט מנגו? בהשראת סלט הפפאיה הנה המתכון שלי למנגו:
SmartKish_In

רכיבים:

1 מנגו בוסר גדול
ירקות כגון: גזר, כולרבי, כרוב, סלרי גבעולים, פלפל
100 גר' אטריות אורז או שעועית
3-4 כפות שומשום קלוי
חופן עלי נענע או כוסברה קצוצים

לרוטב:

1/2 כוס מירין
1/2 כוס חומץ אורז
2 כפות רוטב סויה
שבבי צילי
2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה:

1. לקלף ולחתוך את המנגו והירקות בסגנון ג'וליאן (לאורכם כמו גפרורים).
2. להשרות את האטריות במים חמים ל 10 דקות עד שמתרככים, לשטוף במים קרים, להניח במסננת ולהיפתר משארית המים.
3. לערבב את חומרי הרוטב ולשפר טעמים.
4. לערבב את כל חומרי הסלט ולהוסיף את הרוטב כ 10 דקות לפני ההגשה.
5. לפזר מעל את הנענע או הכוסברה ולהגיש בטמפרטורת חדר.

הערות:

ככול שהמנגו ירוק יותר, יהיה יותר חמצמץ.
כמות המנגו ביחס לכמות הסלט כ 25%.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו