סלט כרוב ונבטוטים
הסלט המתקתק הבא מתאים לכל ארוחה חגיגית וגם סתם כי בא לכם להתפנק על סלט מיוחד וטעים.
למתכוני סלטים בריאים נוספים:
קייל ומנגולד עם רוטב קשיו קטיפתי
מתכון סלט כרוב ונבטוטים
מצרכים:
רבע כרוב לבן / סיני
⅔ כוס אגוזים טבעיים לבחירתכם (אגוזי מלך / קשיו / פקאן / פיסטוק / בוטנים – אפשר גם תערובת של כמה סוגים)
גזר
חצי רימון / כוס ענבים שחורים
כוס נבטוטים (תערובת)
לרוטב:
שן שום
רבע כוס שמן זית
2 כפיות סילאן או דבש
חצי כפית מלח
3 כפות לימון סחוט
הוראות הכנה:
חותכים את הכרוב לשיערות דקות, קולפים את הגזר ומגררים גס, מפרקים את הרימון לגרגרים או חוצים את הענבים לאורך.
קולים את האגוזים על אש קטנה במחבת ללא שמן, למשך כ-5 דקות עד שהופכים לפריכים וזהובים קלות וקוצצים גס.
מערבבים את כל המצרכים של הסלט בקערה גדולה.
קוצצים קטן את השום ומכניסים לצנצנת יחד עם שאר המצרכים לרוטב. מנערים היטב ויוצקים מעל הסלט.
מערבבים ומגישים