סלט כרובית מוקפצת בטרגון
מאת: בני נחמני, שף טבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
סלט כרובית מוקפצת בטרגון
רכיבים:
1 ראש כרובית
2 קישואים
1 חבילה נבטי חמנייה
1 חבילה קטנה טרגון
1 כף דבש
שמן זית
1 כף לימון סחוט
1 כף חרדל
אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרובית לפרחים, חותכים את הקישוא לאורך לארבע ולפיסות של 3 ס"מ ("באטונט"), קוצצים דק את הטרגון.
2. מקפיצים את הכרובית והקישוא בווק או סוטאז' גדול עם מעט שמן זית והטרגון עד שהירקות מתרככות מעט (אפשר גם בתנור בחום גבוה לעשר דקות).
3. מערבבים בצנצנת 6 כפות שמן זית עם 2 כף לימון ו-1 כף דבש ו-1 כף חרדל. מערבבים עד שנהיה מרקם חלק ואחיד.
4. מסדרים את הירקות בצלחת הגשה, מוזגים את הרוטב מעל ומקשטים עם נבטי החמנייה.