סלט ארטישוק חם של סיון
חברה יקרה ובשלנית מדהימה סיון צברה יצרה את הסלט ארוחה החם הזה שילך כתוספת מעולה עם המון דברים, שיניתי אותו שיתאים לבלוטת התריס והינה הוא! טעים חם קר וגם עם עוף!
לסלט
1 חבילת תחתיות ארטישוקים מופשרות
2 שיני שום כתושות / קצוצות
1 כרישה גדולה פרוסה
2 זוקיני חתוכים לקוביות
50-80 גרם זיתי קלמטה מגולענים
1/2 כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
1/2 כוס רוטב קוקונט אמינו (תחליף סויה מקוקוס מותאם לפרוטוקול בלוטת התריס)
או אם אתם אוכלים רוטב סויה איכותי או רוטב סויה ללא גלוטן
4 כפות שמן זית מכבישה קרה
2 כפות מיץ לימון
מלח אטלנטי גס
הכנה
חותכים את לבבות הארטישוק לפרוסות דקות ומקפיצים עם כרישה בשמן זית. כאשר הנוזלים מתאדים, מוסיפים 1-2 כפות סויה תמרי או קוקונט אמינו ושום כתוש.
ממשיכים להקפיץ עד שהארטישוק מתרכך מבפנים וצרוב מבחוץ. מוסיפים את הזוקיני וממשיכים להקפיץ / לערבב. מידת ה”עשייה” של הארטישוק תלויה בכם, אני אוהבת אותו רך יחסית. מסירים מהאש ומתבלים במיץ לימון, מלח, זיתים ופטרוזיליה, ואפשר להוסיף עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול. גיוונים יכולים להיות צנוברים קלויים / קשיו / פלפל חריף קצוץ ללא הגרעינים / פרמזן מגורד.
אני אוהבת להגיש את זה עם סלט חסה, עלי בייבי, נבטי חמניה ומלפפונים בצד להשלמת המראה האביבי!