Bari15_Fly
Jeliat_Fly

סלט אטריות סובה עם אצות היזיקי וסלק

Bari15_In

אטריות אינן חייבות להיות אך ורק מחיטה. כוסמת, דגן המוכר היטב לרוסים שבינינו, נהדר בחורף ונהדר בתור חומר גלם עבור פסטה.

 

סלט אטריות סובה עם אצות היזיקי וסלק

אטריות סובה עשויות מכוסמת, דגן המתאים לאכילה בחורף בזכות איכותו המחממת ומזינה את הכליות. ניתן להשיגן בבתי הטבע. סלט זה הוא גרסה צבעונית בעלת טעם אסייתי מפואר, הנותן מענה לשילוב של חי-ומבושל.

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
4 מנות

 

המצרכים הדרושים:
חבילת אטריות סובה
סלק
2 גזרים
כוס אצות היזיקי
חצי כוס שקדים חצויים ללא קליפה
כוס נבטי ברוקולי
10 פטריות שיטאקי טריות
כף שומשום שחור

 

לרוטב:
לימון
2 כפות רוטב סויה טמארי
2 כפות שמן שומשום
כף שמן זית

 

אופן ההכנה:
ניתן להשתמש בשקדים לא קלויים שהושרו במים שמונה שעות או לייבש אותם: מכניסים את השקדים לתבנית. מפזרים קורט מלח ים אטלנטי גס וכפית שמן זית. מערבבים ומכניסים למייבש מזון למשך יממה. ניתן לייבש כמות גדולה ולאכסן במקרר בכלי אטום.

מבשלים עד להתרככות, אך לא יותר מ-8 דקות או לפי הוראות על גבי האריזה. להימנע מבישול יתר. לאחר הבישול מסננים את הנוזלים ושוטפים תחת מי ברז.

 

מפרידים את הרגל של פטריות השיטאקי מראש הפטרייה (יש הנוהגים לאכול גם את רגלי הפטריות). את ראש הפטרייה חותכים לפרוסות דקות, מכניסים למחבת עם כף שמן זית, מחממים למספר דקות ומוסיפים כפית רוטב סויה. מערבבים על האש לעוד דקה ומצננים.

משרים במים פושרים את אצות ההיזיקי למשך רבע שעה, מסננים ומייבשים.

מגררים את הגזר והסלק לתוך קערת הסלט ומוסיפים את הפטריות, האצות, האטריות, התבלינים והרוטב.
מערבבים היטב ובהגשה מפזרים מעל את נבטי הברוקולי בכדי שלא יצבעו מהנוכחות הדומיננטית של הסלק.

 

המתכון לקוח מהספר "תזונה אינטגרטיבית" מאת ג'ושוע רוזנטל, מייסד המכון לתזונה אינטגרטיבית (לימודי הכשרה כמאמני תזונה אותם ניתן ללמוד גם מישראל). הספר נמצא בתהליכי תרגום לעברית וייצא לאור בהוצאת פוקוס.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו