סופרסמודי אקזוטי
סופרסמודי אקזוטי
מצרכים:
רבע כוס מים (בבאלי השתמשתי במי קוקוס ובבשר צעיר של קוקוסים)
1 בננה בשלה (אפשר גם קפואה)
שלושת רבעי כוס פירות העונה לפי העדפה: מלון, ענבים, מנגו, פפאיה
1 כפית פולי קקאו RAW
1 כפית פולי קקאו קלויים
חצי כפית אבקת חרובים
1 כפית פולן דבורים
1 כף גוג'י
1 כפית זרעי צ'יה (מומלץ להשרות)
1 עלה מנגולד + כמה גבעולי תרד
5 גבעולי נענע
1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה (בחורף כדאי להמיס את השמן במעט מים רותחים, בקיץ השמן נוזלי)
4-6 קוביות קרח
אפשר להמתיק עם דבש, מייפל, 1-2 תמרים (אני בדרך כלל לא ממתיקה)
ואם יש לכם גישה ניתן להוסיף סופרפודס נוספים: אצת ספירולינה, מקל וניל, אבקת מאקה, אסהי, קלפ, כלורלה. לא חייבים את כולם, מה שיש.
אופן ההכנה:
אם יש לכם ויטמיקס או בלנד תעשייתי אפשר להכניס את כל הרכיבים יחד. בבלנדר ביתי מומלץ להכניס את המצרכים בהדרגה.
את הקרח מומלץ להוסיף רק בסוף אחרי שערבלנו הכל יחד, אחרת שמן הקוקוס מתקשה.
אני ממליצה לגוון בעלים הירוקים. בעיני הסוד הוא שיהיה כמה שפחות מימי וכמה שיותר סמיך. הפפאיה מסמיכה יפה את השייק.
מזגו לכוס זכוכית גדולה עם כפית ארוכה, שתו לאט ותיהנו מפיצוץ אנרגטי ליום חדש!
גם פשוט! גם טעים! גם בריא!
לאתר של טליה לוין