סופגניות אפויות ובריאות
לא צריך לטגן כדי ליהנות מהטעם של חנוכה.
רכיבים
- 1.5 כוסות קמח כוסמין 70%
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר קוקוס
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס שמן צמחי/שמן קוקוס של כרם טבע
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס רוויון — חלב חמאה / Buttermilkאו חלב שקדים+חלב אורז
- 2 כפות חמאה מומסת
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2/3 כוס חמאת בוטנים / חמאת אגוזי לוז
- תבנית אפיה עם כוסות
- מזרק פלסטיק קטן
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה עם כוסות (בעלת שקעים, כזו שמשמשת לאפיית מאפינס).
- בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בבלנדר, מקציפים יחד את הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר. לאחר מכן מוסיפים את השמן ותמצית הוניל.
- מערבבים במהירות איטית ומוסיפים את תערובת הקמח-מלח-אבקת אפייה בשלוש הוספות הדרגתיות, לסירוגין עם תוספת הרוויון, עד לקבלת בלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין הכוסות שבתבנית המשומנת.
- כל כוס ממלאים עד ל-3/4 בלבד.
- אופים במשך 9-11 דקות או עד בדיקה של נעיצת קיסם שיוצא נקי מהסופגנייה.
- במקביל, מכינים קערה קטנה עם חמאה מומסת וקערה קטנה עם אבקת הסוכר.
- כאשר הסופגניות נאפו, מוציאים אותן מהתבנית. טובלים את חלקן העליון בחמאה המומסת ומגלגלים בסוכר. ממקמים את הסופגניות על מגש קירור, כדי לתת לסוכר להתקבע.
- כשהסופגניות מתקררות, באמצעות מזרק פלסטיק קטן, מנקבים חור במרכז הסופגניה ומחדירים כמות קטנה של ריבה / שוקולד / ריבת חלב.
מגישים בהנאה!
המתכון באדיבות "כרם טבע"