ניוקי כרובית ברוטב רוזה טבעוני - מנה מנחמת ומזינה
בתקופות של אכילה רגשית, אנו לעיתים מחפשים נחמה בצלחת.
אך לעיתים הבחירות התזונתיות שאנו עושים בזמנים כאלה אינן בריאות או מספקות מבחינה תזונתית.
המתכון הבא מציע פתרון מצוין – הוא מפנק ומנחם, אבל מבוסס על רכיבים מזינים ובריאים.
והשוס – הניוקי עצמו עשוי משני רכיבים בלבד: כרובית וקמח כוסמין.
על זה מוסיפים את הרוטב שאוהבים (במתכון כאן מוצע רוטב רוזה טבעוני, אבל אפשר לבחור בכל רוטב לניוקי שאוהבים).
מחפשים עוד פתרונות לאכילה רגשית?
קים גפסון מגיעה להרצאה מיוחדת בכנס אוכלים בריא 15: "הקשר בין הלב והמזלג", שכוללת טיפים מעשיים להתמודדות עם אכילה רגשית.
פרטים והרשמה באתר כנס אוכלים בריא 15 (הקלידו קוד קופון: 1313 בעת ההרשמה, לקבלת הנחה לגולשי האתר).
מתכון ניוקי כרובית ברוטב רוזה טבעוני של קים גפסון
מצרכים:
כרובית בינונית
כוס קמח כוסמין
15-20 עגבניות שרי
שמנת צמחית (אני אוהבת של אלפרו)
100 גרם גבינה טבעונית מגורדת בסגנון גבינה צהובה
שמן זית
מלח
פלפל
שום גבישי
צ'ילי גרוס
הוראות הכנה:
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים.
מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים למשך כ-20 דקות, עד שהם רכים.
מסננים את הכרובית מהמים ומצננים אותה.
טוחנים את פרחי הכרובית במעבד מזון.
מעבירים את הכרובית הטחונה לשקית בד או מגבת דקה, וסוחטים כדי לסנן היטב את המים.
מעבירים את הכרובית המסוננת לקערה.
מוסיפים לקערה עם הכרובית את קמח הכוסמין וכפית מלח, ולשים היטב, כמו בצק.
מגלגלים את התערובת לכדור ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב:
חותכים את עגבניות השרי ומטגנים אותן במעט שמן זית עם תבלינים: שום גבישי, צ'ילי גרוס, פלפל ומלח.
מצננים את העגבניות המטוגנות ואז טוחנים אותן במעבד מזון.
מוסיפים את השמנת הצמחית, ומבשלים את הרוטב עד רתיחה.
מוסיפים את הגבינה הטבעונית ומערבבים עד שהיא נמסה.
מסיימים את הניוקי:
מוציאים מהמקרר את כדור הכרובית, ומחלקים אותו ל-4 חלקים.
מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים עליו כל חלק לצורת נחש דק.
חותכים את הנחשים לניוקי בגודל של כ-2X2 ס"מ.
מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הניוקי כ-4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
מוסיפים למחבת את הרוטב ומבשלים יחד עם הניוקי למשך 2-3 דקות נוספות.
זהו, המנה מוכנה.