נבטי ברוקולי – למה כדאי לכם להתחיל לצרוך אותם ומהי הדרך המומלצת ביותר?
תארו לכם שהייתם מגלים שיש רכיב מזון שיכול לסייע במניעת מחלות שונות ולהעניק לכם בוסט של:
- ערכים תזונתיים
- ויטמינים
- מינרלים
- חומצות אמיניות
- חלבונים
- אנזימים
- פיטוכימיקלים
בנוסף, הוא אינו דורש הכנה מיוחדת, טעים ונמצא ממש בהישג יד…
לא הייתם רוצים שיהפוך לחלק מהתפריט היומיומי שלכם? בטח שהייתם רוצים!
הכירו את נבטי הברוקולי
לנבטי הברוקולי יש רשימה מרשימה למדי של יתרונות בריאותיים.
מה הופך את נבטי הברוקולי לכל כך נפלאים?
את מרבית יתרונותיהם של נבטי הברוקולי נהוג לייחס לרמות גבוהות של תרכובת בשם סולפורפן (sulforaphane).
סולפורפן קיים בצורתו הלא פעילה הנקראת גלוקוראפנין.
הוא מופעל כאשר גלוקוראפנין בא במגע עם האנזים מירוזינאז – אשר בטבע ממלא תפקיד בהגנה על צמחים מפני אוכלי עשב.
אנזימי המירוזינאז משתחררים ומופעלים רק כאשר צמח נפגע.
זו בדיוק הסיבה שיש לחתוך וללעוס היטב או לטחון בשייק את נבטי הברוקולי.
הסולפורפן מגן על תאי הגוף מפני דלקות ומגוון רחב של מחלות.
מחקרים בבעלי חיים מראים שלסולפורפן יש 82% זמינות ביולוגית, מה שאומר שהוא נספג בגוף במהירות ובקלות.
בנוסף, תכולת הסולפורפן בנבטי הברוקולי היא בכמות של פי 10 ויותר בהשוואה לזו הקיימת בצמח הבוגר!
בין שלל יתרונותיהם של נבטי הברוקולי:
מסייעים במניעת והאטת סרטן שלפוחית השתן
ביולי 2005 פורסם כי חוקרים מאוניברסיטת אוהיו בארה"ב גילו שתרכובת איזותיוציאנטים המצויות בברוקולי ומומרות לאיזותיוציאנטים בזמן לעיסת הברוקולי ועיכולו מאטות התפשטות סרטן שלפוחית השתן (bladder cancer).
ממצאים אלו עלו בניסיונות שנעשו בתאי סרטן אגרסיביים ביותר.
קודם לכן נמצא במחקר אחר, שצריכת חצי ספל ברוקולי בשבוע מפחיתה סיכון לסרטן שלפוחית השתן.
מסייעים במניעת התפשטות סרטן ריאות
בספטמבר 2005 פורסם מחקר שבוצע גם הוא בארה"ב ב-Georgetown university medical center.
במחקר נמצא שמשפחת תרכובות איזותיוציאנטים בברוקולי (ובירקות אחרים) מונעת התפשטות תאי סרטן ריאות (lung cancer) הן בבעלי חיים והן בבני אדם.
חשיבות ממצא זה מתבטאת באפשרות להשפיע על התפתחות סרטן, לאחר חשיפה לגורמים לו.
מסייעים במניעת דלקות פרקים
באוקטובר 2005 הוצג מחקר שבוצע ב-johns Hopkins university בארה"ב.
במחקר גילו שתרכובות אנטי אוקסידנטית בברוקולי (סולפורפן) עשויות לחסום אנזים (cox-2) אשר גורם לדלקת פרקים.
לאוסף המחקרים המלא על נפלאות נבטי הברוקולי, היכנסו לאתר "הנבטים של דרור". קישור לאתר בסוף הכתבה.
הטכנולוגיה שתבטיח לכם נבטי ברוקולי באיכות הטובה ביותר
החכמה היא לא רק לצרוך נבטי ברוקולי באופן כללי, אלא להבטיח שתיהנו מנבטים שגודלו בתנאים אופטימליים.
הדרכים הפופולאריות המוכרות כיום להנביט נבטים הן באמצעות מים או אדמה. לאחר מכן קוצרים את הנבטים ואורזים לשיווק.
אבל קיימת דרך נוספת טובה הרבה יותר…
הכירו את מי שמגדל עבורכם את הנבטים ויביא לכם אותם על מצע הגידול עד הבית
דרור צדוק מה"הנבטים של דרור" הוא חלוץ בתחום ומציע אריזות ייחודיות של נבטי ברוקולי על גבי מצע קליפות קוקוס המהוות את המצע לגידולם.
קליפות הקוקוס הן חומר אידאלי להנבטה וגידול נבטים בשל תכונותיו הייחודיות.
סביב גיל 50, כשילדיו של דרור בגרו ומאחוריו למעלה מ-20 שנות של קריירה מצליחה בתחום הצילום, הוא החליט לחפש עיסוק בתחום חדש.
כמי שגדל בבית עם חצר גדולה ומטופחת ובה עצי פרי וגידולים שונים, דרור הרגיש תמיד קרוב לעבודת האדמה והחליט שהדבר הבא שיעסוק בו זה חקלאות אורגנית.
לשמחתו התברר שבאזור בו הוא מתגורר ישנם מספר מושבים עם חקלאים העוסקים בחקלאות אורגנית.
"מיד חיפשתי ומצאתי עבודה כשכיר אצל זיו שוורצמן, מוותיקי החקלאים האורגניים בארץ", הוא מספר.
שנים רבות לפני כן, עוד לפני שחשב שיעסוק בתחום החקלאות האורגנית, נתקל דרור במאמר של קבוצת סטודנטים ממכללת כנרת, שאספו מחקרים מכל העולם הנוגעים לערכם התזונתי והתרפויטי של נבטי ברוקולי.
המאמר הציג את היכולות המופלאות שלהם, שחלקם פורטו בתחילת הכתבה.
האינסטינקט הראשוני שלו היה לחפש אחר נבטי ברוקולי, אך באותה העת נדיר היה למצוא נבטי ברוקולי בסופרמרקטים ובחנויות הירקות ומה שנמצא לא האריך חיי מדף. הנבטים התעפשו ונרקבו תוך ימים ספורים.
לכן, חודשים ספורים לאחר שהחל לעסוק בחקלאות אורגנית, עלה בדעתו הרעיון לגדל נבטי ברוקולי שיחזיקו מעמד לאורך זמן, לא יירקבו במהירות ויהיו המובילים בתחומם.
לאחר לא מעט ניסיונות, נולד הקונספט של "נבטים על המצע".
מה הרעיון שעומד מאחורי נבטים על המצע?
בניגוד לנבטי ברוקולי אחרים המשווקים ברשתות המזון לאחר שנקצרו, צברו זמן מדף ואיבדו מטריותם ומנוגדי החמצון וערכיהם התזונתיים – שיטת הגידול והאספקה של הנבטים של דרור, מבטיחה לכם נבטי ברוקולי בטריות מירבית.
מדוע? מפני שאתם אלו אשר קוצרים בעצמכם את נבטי הברוקולי באריזה, בסמוך לאכילתם.
כך למעשה אתם יכולים להיות בטוחים שאתם צורכים את הנבטים בשיא הטריות ועם הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר – ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון.
כאילו שקטפתם אותם זה עתה מהערוגה שלכם.
זאת ועוד, לדבריו של דרור, שיטת הגידול הייחודית של "הנבטים של דרור" על מצע קוקוס אורגני איכותי ומזין לנבטים, השומר אותם מחוברים למקור החיות שלהם, מבטיחה חיי מדף ארוכים במיוחד של לפחות שבועיים מרגע קבלת משלוח הנבטים.
כך תוכלו לצרוך אותם לאורך זמן ממושך מהממוצע ללא חשש לעיפוש וריקבון, מה שיבטיח לכם תמורה מלאה לכספכם.
המאמר המלא באשר להבדל בין נבטים קצורים או נבטים על מצע עלה באתר Journal of Food Science
יתרון נוסף הוא טעמם המעודן והעובדה כי הם נטולי תופעת הלוואי המוכרת (גזים וכאבי בטן) האופיינית המתלווה לצריכת ירקות ממשפחת המצליבים, כדוגמת ברוקולי, כרובית וכרוב.
עם זאת, חשוב לציין כי לנבטי ברוקולי עשויה להיות השפעה מעכבת על ספיגת יוד בגוף.
לכן, אנשים המתמודדים עם חוסר איזון בבלוטה (תת פעילות במיוחד) צריכים לצרוך מהם במתינות.
לגבי אנשים הצורכים תרופות מרשם – יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
איך תשלבו את נבטי הברוקולי בתזונה שלכם? בסלטים, שייקים, כריכים ועוד.
לרשימה המלאה של נקודות המכירה ברחבי הארץ או לביצוע הזמנות במרכז הארץ במשלוח עד הבית ובעלות של 25 שח דמי משלוח היכנסו לאתר "הנבטים של דרור" בקישור זה.