מתכונים מתוקתקים
אפשר מתכון? אפשר מתכון?
בטח! אני תמיד עונה "בטח!"
המתכונים שנכנסים אלי הביתה, עוד לפני שהפכתי לאמא (שלוש פעמים) הם תמיד מהירים, טעימים ובריאים – לאו דווקא בסדר הזה…
מוס הנוטלה – נוסטלגיה מתוקה
תשמעו סיפור נוסטלגי, בשבת הזו, עת התחיל הסגר הזה, בעלי ואני ישבנו והסתכלנו בתמונות (אוי, זה מסגיר את הגילאים שלנו, תמונות של ממש, כאלה שאפשר לאחוז בהן) והגענו לאיזה ארוע שחגגנו לחבר עם יומולדת, וראינו את הגודיס שהיו על השולחן, שאני הכנתי (ברור שאני),.
ואז, קלטנו שם "מוס נוטלה" זוכרים את זה? הכי שנות ה-80! צנצנת בגודל רגיל של ממרח נוטלה, חבילה שמנת מתוקה עתירת אחוזי שומן, מקציפים שמנת, מוסיפים הממרח, מקציפים שוב ומכניסים לקרור.
טעים? בטירוף
מהיר? מאד
בריא? פיפפפפפפ – ממש לא.
מה השתנה? המעבר לתזונה הבריאה
עם השנים, עת הפכתי אמא והכרס גדלה יחד עם המודעות לאוכל בריא, הלכתי ולמדתי תזונה וכושר, תקשורת ואימון. הבנתי מהן הסכנות, מהם הביג no no
ומתי דווקא אפשר מידי פעם לחטוא (ואפילו כדאי, הרי אנחנו לא רובוטים)
המסקנה משיחות עם אמהות שכמותי, בין אם אוהבות מטבח ובין אם לא, היא
ה מ ה י ר ו ת – זו הקטגוריה הכי חשובה
בזמנים כאלה יש מלא פתרונות לאוכל, הרבה פעמים אנחנו "נופלות" במלכודת של אוכל "מזין ובריא" שקונים בסופר ומוכן תוך רגע, אבל 99 אחוז מהמאכלים הללו הם רוע טהור, מלא סוכר/מלח/שמן נחות, או שלושתם ביחד, ברוב המקרים. לא מאמינים? תסובבו את המוצר ותקראו את הרכיבים….
לנו אין זמן ואין חשק להיות שעות במטבח
אפילו לצאת למסעדה אין לנו אפשרות כרגע
עכשיו , שנה כמעט לתוך הקורונה
נשארת לנו אופציה של בית, ובישולי בית, ושוב חוזר הניגון: שיהיה טעים, בריא ומהיר.
הפתרון להכנת ארוחות, בקלות!
אני גאה להגיש לכם את הפתרון הכי טוב שלי לארוחות מתוקתקות ברגע:
הכנה של שעה אחת בשבוע, הכוללת שטיפה, ייבוש והכנת מוצרי בסיס,
אריזה נוחה בקופסאות במקרר. שעה בשבוע וזה הכל (גם ככה זמן שאתן משקיעות במטבח)
ואז- רק לערבב ולהגיש- מקסימום עבודה ורק ב 7 דקות ליום- כמו שאני אוהבת!
לדוגמה:
- בשלו והכניסו לקופסאות קינואה מבושלת/ בטטה אפויה/ גזר מבושל או אפוי/ ביצים קשות מקולפות/ נתחי עוף מתובלים ומוקפצים קלות/ חסה שטופה ויבשה/ חמוציות ללא סוכר/ שעועית קפואה או טרייה מבושלת בלי רוטב.
- עכשיו רק מלהתבונן על מה שכתבתי (ולדמיין אותם ארוזים בקופסאות שקופות) אפשר כבר ליצור כמה סלטים ותבשילים משגעים:
מה כדאי לשלב?
חסה, חמוציות, טונה משימורים
קינואה, גזר אפוי וחיזוק של שקדים
נתחי עוף עם בטטה ומעט עגבניות טריות
ועוד ועוד…הבנתם את הרעיון הכללי.
איך לצרוך יותר פירות וירקות?
בשנייה שהמשלוח שלכם הגיע לפתח הבית, אתן מסתערות עליו, פורקות הכל על השיש (זה זמן נהדר לקרוא לילדות.ים לעזרה, רק טוב יוצא מזה) ומתחילות:
מוציאות את הכל מתוך פלסטיקים ושקיות (עם יד על הלב, כמה פעמים יצא לכן לזרוק קופסה שלמה של תותים או ענבים עם עובש ונוזלים?)
שוטפים (כן, מה ששמעתן) והכי חשוב: מייבשים ממש טוב, על השיש על מגבת בד או נייר. רק שהכל יבש, מכניסים לקעריות יפות ומפתות, חזרה לתוך המקרר, כך הסיכוי שבני הבית, מקטנים ועד גדולים – ייגשו וינשנשו – גדל במאות אחוזים, כזה כיף לראות את זה קורה, וזה קורה, מבטיחה!
לגבי הדאגות שלכם על הוויטמינים שבורחים – יכול להיות שקצת בורחים – אבל האחוז שיגמרו את האוכל הזה לפני שהוא ילך לפח – או יירקב לו במגרת המקרר – שווה את ההימור.
צורת הגשה
דמיינו מסעדה, דמיינו בית מלון, הגישו ממש כמו באינסטגרם: הכי יפה שאפשר, בכלים הכי נאים שיש לכם בבית, ותראו איך מפלס אכילת מזון בריא בבית שלכם גדל פלאים (-:
טוב, טוב, אז מה עם מתכונים, אתם שואלים?
כמובן באינסטגרם שלי ובפייס יש המון מתכונים, שהכנתי בפינה שלי בטלוויזיה וגם במטבח הביתי, ועכשיו , ממש עכשיו, בתחילת ינואר 2021 הוצאתי יחד עם דיאטנית בכירה (ומתמחה בחינוך נגד סוכרת) רות משה, מאגדת אשר מכילה עשרות מתכונים חדשים וקלילים, כולם בריאים ומהירים, ובנוסף המון ידע פרקטי ומשובח. הכל יחד ארוז עבורכן בספרון נח וקטן, במחיר מצחיק של 50 שח בלבד, בואו להתרשם אצלי באתר.